Kónya pártalapítási terve "nem tükrözi a Szolidaritás véleményét"

A Magyar Szolidaritás Mozgalom folytatni kívánja az együttműködést az Együtt - a Korszakváltók Pártjával, Kónya Péter elnök ezzel kapcsolatos nyilatkozata pedig nem tükrözi az egyesület véleményét - tudatja közleményében a mozgalom.

A dokumentumot  Bódi Beáta, a Szolidaritás  elnökségének tagja juttatta el a távirati irodához, azt követően, hogy az Együtt kedden azt közölte: felfüggesztette az együttműködést a Szolidaritással. Lépésüket Kónya Péter nyilatkozatával indokolták, amelyben az elnök önálló párt alapításáról beszélt. 

A Szolidaritás ezzel kapcsolatban azt közölte: "Kónya Péter a napokban az ATV-ben adott nyilatkozata sem az egyesület elnökségének, sem pedig más testületének véleményét nem tükrözte, valójában szerencsétlen megfogalmazás volt, emiatt pedig szándékolatlan konfliktushoz vezetett az Együtt és a Szolidaritás között".  Tudatták ugyanakkor azt is: elhamarkodottnak tartják az Együtt keddi nyilatkozatát az együttműködés felfüggesztéséről. Leszögezték: nem kívánnak pártot létrehozni, hiszen tagjai közül sokan az Együttnek is tagjai.

A Szolidaritás Mozgalom elnöksége úgy döntött, tárgyalásokat folytat az Együttel a közös munka folytatásának módjáról, körülményiről. Döntés született továbbá arról, hogy a Szolidaritás közgyűlést hív össze, hiszen az Együttel kötendő stratégiai megállapodást mindenképpen a közgyűlésnek kell elfogadnia. Beszámoltak nemrég kidolgozott stratégiájukról is, amely szerint szeptembertől újra visszatérnek az utcára, hogy az orbáni rendszer radikális ellenzéke legyenek. Programjuk része az is, hogy továbbra is támogatják az Együttet, ha az valóban képviselő a mozgalmukat a politikai életben.

Úgy látják, az Együttben most lezajlott tisztújítás megteremti az esélyét a Szolidaritás eszmeiségének jobb megjelenítésének.

Szerző

Cáfolja a "félreállítást" a Belváros alpolgármestere

Sajtóreferensén keresztül üzent a Népszavának Puskás András, V. kerületi alpolgármester. Az üzenet cáfolata annak a Város Szíve blog által közreadott  információnak, miszerint : "Elképesztő módon  a ciklus utolsó, rendkívüli ülésén minden tisztségétől megfosztják az V. kerület egyik alpolgármesterét".

"Két héttel ezelőtt állított polgármester jelöltet a Fidesz V. kerületi szervezete. Ahogy azt az akkori közleményemben is elmondtam, nem vállaltam a felkérést a polgármester jelölti pozícióra, tekintettel arra, hogy egy másik megtisztelő, vezetői posztra szóló felkérést fogadtam el a kormányzat külgazdasági területén.

A mai napon külügyminiszter úr aláírta a kinevezésemet, a törvény értelmében ez a pozíció összeférhetetlen bármilyen politikai állással, így ennek okán a mai nappal lemondtam az V. kerületi önkormányzatban betöltött valamennyi tiszteségemről. Ez saját döntésem, a helyi képviselő testületnek nem kell megtárgyalnia vagy elfogadnia.

A Fidesz V. kerületi polgármester jelöltjét, Szentgyörgyvölgyi Pétert magam is jelöltem erre a posztra és támogatom őt. Bízom benne, hogy ősszel a belvárosiak megválasztják polgármesterüknek."

Üdvözlettel és köszönettel,

Zalka Szilvia sajtóreferens

V. kerület.

Szerző

Újabb televízió betiltását követelik

Ukrajnában bírósági úton a TV Centr-International orosz televízió sugárzásának betiltását követelik. 

A kérelemmel az ukrajnai rádió és televízió közvetítéssel kapcsolatos kérdésekért felelős nemzeti tanács fordult a kijevi kerületi közigazgatási bírósághoz - jelentette a podrobnosti.ua internetes hírportál. A kérés indoklásaként azt írták, hogy az utóbbi időben az ukrajnai helyzettel kapcsolatban sok ellenséges műsort sugároztak. Ugyanez a nemzeti tanács a rendőrséggel tudatta, hogy a Life News és REN-TV orosz tévécsatornák törvénytelenül sugároznak Ukrajnában.

A kijevi testület rendkívül aktív. Nemrég a Vesztyi, a Rosszija 24, az ORT, az RTR Planyeta és a NTV-Mir orosz tévécsatornák lekapcsolását követelte.

Szerző