Előfizetés

Elgázoltak egy munkást a karambolozó járművek

Súlyosan megsérült egy forgalomirányító munkás péntek délután, amikor egy személyautó és egy kisteherautó összeütközött az 1-es főút Komárom-Esztergom megyei szakaszán, Ácsnál. A főutat a helyszínelés idejére lezárták - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A közlés szerint az útszakaszon felújítási munkálatokat végeznek, ezért a forgalmat egy munkás irányította, akit az összeütköző autók elsodortak.

A műszaki mentést tűzoltók végzik teljes útlezárás mellett, a forgalmat Ács belterülete felé terelik.

Földet érés után sérült meg a siklóernyős Gyulakeszinél

A földet érést követően sérült meg csütörtökön a Veszprém megyei Gyulakeszi térségében sportoló siklóernyős – informált a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Közlésük szerint a rendőrségi vizsgálat nem állapította meg a légi közlekedési szabályok megsértését. A távirati iroda úgy tudja, hogy a földet érést követően sérült meg a siklóernyős bokája, amikor az ernyőjét készült összeszedni és rosszul lépett. A mentők kórházba vitték.

A katasztrófavédelem csütörtök este azt közölte az MTI-vel, hogy a siklóernyős lezuhant, és súlyosan megsérült.

Egyetlen nap alatt 16 részeg vezetőt ítéltek el

Publikálás dátuma
2014.06.27. 13:24

Gyorsított eljárásban tizenhat járművezetőt ítélt el ittas vezetés miatt a bíróság csütörtökön – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy Cegléden és környékén májusban és júniusban ugrásszerűen megnőtt a járművüket ittasan vezetők száma, ezért is volt szükség a gyorsított eljárásra. A Ceglédi Járási Ügyészség június 26-án egyszerre tizenhat olyan férfit állított bíróság elé, akit az elmúlt időszakban ittas vezetésen kaptak Cegléd, Abony, Törtel és Jászkarajenő utcáin.

A járásbíróság 120 és 560 ezer forint közötti pénzbüntetésre, közérdekű munkára, különböző időtartamú felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint járművezetéstől eltiltásra ítélte az érintetteket. Az ítéletek nagyrészt jogerősek.