Schulz kétharmaddal nyert

A német, szociáldemokrata Martin Schulzot újraválasztották kedden az Európai Parlament (EP) elnökévé a strasbourgi uniós parlament képviselői.

A 751 EP-képviselő közül 723 adta le szavazatát, amelyek közül 111 érvénytelen volt. Martin Schulz a 612 érvényes szavazatból 409-et kapott. Megválasztásához minimum 307 szavazatra volt szükség.

A radikális baloldal jelöltjére, Pablo Iglesiasra 51 képviselő szavazott, és ugyanennyien adták voksukat Ulrike Lunacekre, a zöldek jelöltjére is. Sajjad Karim, az Európai Konzervatívok és Reformerek jelöltje 101 EP-képviselő támogatását nyerte el.

Szerző

Videón a hajnali bombázás!

Kikerült az internetre az első néhány videó a Gázai övezet hajnali bombázásáról. Az izraeli légierő 34 célpontot támadott azután, hogy este holtan kerültek elő a 3 hete elrabolt tinédzserek.

A Youtube videómegosztóra feltöltött felvételen az egyik robbanás után jól kivehető egy sugárhajtású repülőgép, feltehetően egy izraeli vadászbombázó hangja is.

Palesztin közlések szerint az éjszakai bombázásban egy ember eltűnt, négyen megsebesültek. Bét Láhia közelében egy izraeli harci helikopter súlyosan megrongált egy lakóházat, amelyben civilek éltek.

Az izraeli hadsereg korábban bejelentette, hogy terrorista célpontokat, rakétakilövőállásokat, célzó berendezéseket támadtak szerte a Gázai övezetben. A légicsapásoknak az volt a célja, hogy megelőzzék az Izrael-ellenes rakétatámadásokat.

A nyilatkozó katonai szóvivő szerint ha úgy látják, hogy a Hamasz összetűzést provokál, a hadsereg ott lesz.

Szerző

Függőhíd a Trevi-kút felett

Publikálás dátuma
2014.07.01. 13:40
Fotó: Facebook
Jó ideig senki sem játszhat Édes életet Róma egyik szimbólumában, a Trevi-kútban, nem merítkezhet meg habjaiban, miután a gyönyörű barokk műemléknek megkezdődött a restaurációja. Az olasz  főváros azonban gondoskodik arról, hogy a munkálatok idején új látványosságot kínáljon a turistáknak.

A restaurálás elindításával egy időben avatta fel Ignazio Marino, Róma főpolgármestere azt a plexiből készült függőhidat, amelyet a Trevi medencéje felett vezetnek át és amelyről a látogatók minden nap este 21 óráig közelről megszemlélhetik a felújítás menetét. És hogy ne szakadjon meg a szerelmes vágyakért és a a Rómába való visszatérésért bedobott fémpénzek hagyománya sem, a híd alá egy nagy edényt is elhelyeztek a romantikusok kedvéért. A vizet ugyanis természetesen leengedték. Az első érmét az Örök Város első polgára dobta be.

 A18. századi, Nicoló Salvi tervezte Trevi-kút egy éven belül a második római műemlék-legenda a Colosseum után, amely felújításra kerül. A projekt, amelyet a Fendi ház finanszíroz, 2, 180 millió euróba kerül. A tervek szerint másfél év múlva nyeri vissza a kút régi pompáját.

 

Szerző