Baby dámszarvas a Budakeszi Vadasparkban

Publikálás dátuma
2014.07.01. 15:45

A kis pöttyös patás borjú világra jöttét izgatottan vártuk, most végre elérkezett a nap, hogy meg is pillantottuk teljes dám-mivoltában! Mondanunk sem kell, hogy tökéletes kis teremtmény, fehér pöttyei szigorú cuki-rendben sorakoznak selymes bundáján. 

Okos fejecskéjét látva biztos rengeteg kérdéssel halmozza el a mamáját, aki szemmel láthatóan határtalan türelemmel fordul felé, és tanítja a dámság minden fortéjára. Rosszaságból azonban nem kell leckéket vennie, a „puskából lőttek ki” őrült futkározást, és a „nyaggassuk anyát kicsit hobbiból” tevékenységeket űzi leggyakrabban és nagyon lelkesen. Ha pedig kifáradt a nagy boldogságban, akkor anyukája mellé kucorog, és mély álomba szenderül. Aki szeretné látni a nyári forróságban, feltétlenül látogasson el a Budakeszi Vadasparkba, ott pedig a dámszarvas kifutó felé vegye az irányt.

Szerző

A Tahrír tér lerohanására készülnek az iszlámisták

A kairói Tahrír tér és Egyiptom kulcsfontosságú közlekedési pontjainak "lerohanására" készülnek az iszlamista Mohamed Murszi hívei a volt államfő tavaly július 3-i elmozdításának első évfordulóján - jelentették kedden egyiptomi napilapok.

A Nemzeti Egység a Törvényesség Támogatására (NETT) nevű, Murszit támogató iszlamista csoport a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményében arra hívja fel a tömegeket, hogy a hadsereg által levezényelt hatalomváltás után egy évvel, csütörtökön, foglalják vissza a Mubarak-rezsimet megdöntő forradalom jelképes helyszíneit, és vegyék blokád alá - egyebek mellett - a belügyminiszter, a hadsereg-főparancsnok és egyes főbírók lakhelyeit.

A tervek szerint a csütörtöki megmozdulás előtt a gyülekező pontok azok a mecsetek lesznek, amelyekből a tavalyi hatalomváltást végrehajtó hadsereg elleni, sokszor véres kimenetelű tömegtüntetések indultak.  

A NETT arra szólította fel Murszi és a mögötte álló Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom támogatóit, hogy engedjék szabadon a "düh vulkánját", így mutatva meg Allahnak a tömeg haragját. A szervezet ugyanakkor felhívta a tiltakozókat, hogy ne lépjék át a békés demonstráció határait, a női tüntetők pedig csak azután vonuljanak a terekre, hogy  azokat a férfiak már megszállták.

A felhívás szerint a csütörtöki akciót ország szerte a "düh napjai" fogják követni, amelyek a tavalyi "államcsíny" után létrejött berendezkedés végét és az egyiptomi forradalom helyreállítását hozzák el.  

A Murszi-kormányt uraló, időközben terrorcsoportnak nyilvánított Muzulmán Testvériség egykori legfontosabb szövetségese, a szalafista an-Núr párt elnöke elítélte az iszlamisták csütörtökre tervezett demonstrációit.

A tavalyi hatalomváltás után a fegyveres erők által támogatott átmeneti kormány oldalára átállt Júnisz Mahjún szerint a tiltakozóakciókat kísérő felesleges vérontást meg kell akadályozni. A testvériséget Júnisz arra szólította fel, vegye végre tudomásul, hogy a nép támogatja a jelenlegi status quót, amelyet a nemzetközi közösség is elismert.

Szerző

Schulz kétharmaddal nyert

A német, szociáldemokrata Martin Schulzot újraválasztották kedden az Európai Parlament (EP) elnökévé a strasbourgi uniós parlament képviselői.

A 751 EP-képviselő közül 723 adta le szavazatát, amelyek közül 111 érvénytelen volt. Martin Schulz a 612 érvényes szavazatból 409-et kapott. Megválasztásához minimum 307 szavazatra volt szükség.

A radikális baloldal jelöltjére, Pablo Iglesiasra 51 képviselő szavazott, és ugyanennyien adták voksukat Ulrike Lunacekre, a zöldek jelöltjére is. Sajjad Karim, az Európai Konzervatívok és Reformerek jelöltje 101 EP-képviselő támogatását nyerte el.

Szerző