Kirepült az útról a kisbusz - öt sérült

Öten sérültek meg csütörtökre virradóra egy balesetben, amikor egy kisbusz lesodródott a Tiszavasvárit az M3-as autópályával összekötő útról - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a balesetben egy ember súlyos, négy könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy embert a hajdúnánási tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsból.

Szerző

Rendőrkézen a szolnoki szexuális erőszak gyanúsítottja

Elfogták a rendőrök szerdán azt a férfit, akit a szombaton Szolnokon történt szexuális erőszak bűntettével gyanúsítanak - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Botkáné Belinszky Nóra tájékoztatása szerint a rendőrök szerda délután azonosítás után elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható N. Zsolt 27 éves szolnoki lakost.

A nyomozók a férfit előállították a rendőrségre, a kihallgatásakor beismerte tettét.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint azért indított eljárást, mert szombat este a szolnoki vasútállomás környékén egy ismeretlen tettes szexuális indíttatásból megtámadott egy fiatal lányt, de a sértettnek sikerült elmenekülnie.

A főkapitányság vezetője az eljárásban kedden nettó 300 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény gyanúsítottját a rendőrség elfogta, a megyei rendőr-főkapitány szerdán visszavonta a kitűzött nyomravezetői díjat.

Szerző

Negyven éhező kiskutyát találtak Csepelen

Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban. Az állatokat dobozokba zsúfolták össze élelem és ivóvíz nélkül. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozhatta volna.

A rendőrséget az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei kedden értesítették az esetről. A járőrök a raktár közelében igazoltattak egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, amelyekben a kutyákat tartották.

A rendőrök negyven fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a budapesti férfit és nőt állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

Szerző