Helló a világon!

Publikálás dátuma
2014.07.05. 13:45
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Újszülöttet találtak a Borsod–Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főportája előtt elhelyezett csecsemőmentő inkubátorban, a nagyjából egynapos kisfiú a Csillag Ulrik nevet kapta – közölte Nagy Gábor, az egészségügyi intézmény orvosigazgatója.

A csecsemő 3270 gramm súlyú 50 centiméter hosszú, vélhetően július 4–én, éjfél körül tették be az inkubátorba.

A kisfiú egészséges, életfunkciói jól működnek. Ő a tizenegyedik újszülött, akinek az életét megmentette az inkubátor, amióta kihelyezték – mondta el Nagy Gábor. A csecsemőmentő inkubátor 2001 óta működik a kórház előtt, legutóbb 2013 januárjában találtak benne újszülöttet.

Szerző

A ruházatot is átvizsgálhatják - Fokozott ellenőrzés Budapesten

Fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros egész területére Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya, az akció vasárnap reggelig tart - közölte a rendőrség szombaton, honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a szombat délelőtt 10 órától vasárnap reggel 8 óráig tartó ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak, a ruházatot, járműveket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A fokozott ellenőrzés célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetett szabálysértések, bűncselekmények felderítése - hangsúlyozta a BRFK. Hozzátették: "a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja".

Szerző

Gondoskodjon ivóvízről! Romlott a helyzet Röszkénél

Publikálás dátuma
2014.07.05. 11:39
A kép illusztráció Fotó: Getty Images
Torlódásra, várakozásra kell számítani Röszkénél, a határátkelőhely kilépő oldalán a Nyugat-Európából szabadságukra hazautazó vendégmunkások miatt. 

Délre háromórásra nőtt a várakozási idő a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs elmondta, hogy a személyautóknak a belépő oldalon is várakozniuk kell mintegy 30 percet.

A százados azt tanácsolta az utazóknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről a rendőrség honlapján (police.hu), és szükség esetén válasszák az ásotthalmi vagy a tiszaszigeti átkelőt, mindkettőt 7-től 19 óráig vehetik igénybe az uniós és a szerb állampolgárok.

 

Szerző