Már egy órát kell várakozni a záhonyi és a lőkösházi vasútvonalon

A Budapest-Szolnok-Lőkösháza, valamint a Budapest-Szolnok-Záhony vonalon 40-60 percet késnek a vonatok - közölte a Mávinform hétfő délelőtt.

A két vonal közös szakaszán, Szolnok és Szajol között az egyik vágányt átépítik, a másikon délelőtt elvágták a kábelt, emiatt elromlott a biztosítóberendezés. A vasúttársaság szakemberei a biztosítóberendezés javításával a kora délutáni órákra elkészülnek, de a menetrend szerinti közlekedés csak a kora esti órákra állhat helyre.

Szerző

Újabb vonalról jelzett késést a MÁV

Átépítés, valamint műszaki hiba miatt akár egy órát is késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Lőkösháza, valamint a Budapest-Szolnok-Záhony vonalon - közölte a Mávinform.

Az említett vasútvonalak közös szakaszán, Szolnok és Szajol között az egyik vágányt átépítik, a másikon délelőtt elromlott a biztosítóberendezés, ezért a vonatok csak váltakozó irányban közlekedhetnek.

Szerző

Vérdíjat tűzött ki a szélsőjobb a Pride egyik mozzanata kapcsán

Publikálás dátuma
2014.07.07. 12:14
Fotó: HVIM/ Facebook
Vérdíjat tűztek ki az egyik szélsőjobboldali portálon azoknak a biztonsági őröknek a fejére, akik a szombati Budapest Pride-on leszedték az egyik kamionra felugrott férfit, egy un. ellentüntetőt. A biztonsági őrök arcát közzétették a portálon, egyikükre százezer forint vérdíjat tűztek ki - írja az Index. 

A meghirdetett bosszúhadjárathoz csatlakozott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.  Az "ellentüntető" egyébként Sz. László, a székesfehérvári HVIM tagja, a Jobbikhoz közel álló Atilla Király Akadémia hallgatója. 

A mozgalom szombaton a következőket posztolta a Facebookon: 

"Sz. Lászlót, székesfehérvári vármegyést, aki megállította a felvonulást, a rendezők elfogták és a földre teperték, ott többen rugdosták. Mindezt a helyszínen lévő rendőrök végignézték, a hazafi bántalmazóit nem igazoltatták. Sz. Lászlót a VI. kerületi kapitányságra vitték. Valószínűleg B. Tamást is ott állították elő. Vármegyés bajtársaik a rendőrség épületénél várják a két bátor hazafi szabadulását."

Szerző