Előfizetés

Kétes múltú Zoltai Gusztáv utódja?

Transzvesztita előadóként tevékenykedett korábban a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának frissen megválasztott Schwezoff Dávid - írja a Tudozsido.com. Az atv.hu kérdésére Schwezoff nem kommentálta az állítást.

A magyarországi zsidó közéleti kérdésekben tájékozott blog állítása szerint Schwezoff korábban Carol Hore Mohn néven tevékenykedett a budapesti LMBTQ-közösség örömére. Carol Hore Mohn egy fellépésének képeivel itt, a pride.hu honlapon közzétett hozzászólásaival itt ismerkedhet meg. A portál azt is állította, Schwezoff életének egy másik szakaszában a katolikus egyházban is szép karriert futott be az alsógödi Szent István Plébánia kántoraként.

Az atv.hu megkereste Schwezoff Dávidot és arra kérte, kommentálja a Tudozsido.com értesüléseit. Schwezoff szerint a megjelentek a MAZSIHISZ tisztújítását megelőző kampány részei, de érdemben nem kívánta kommentálni az állításokat. Viszont felhívta a figyelmet a Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozásának utolsó bekezdésére, amely úgy kezdődik: "20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával."

Az atv.hu kérdésére, hogy a fentiek állítólagos transzvesztita előadóművészi múltjára vonatkoznak-e, Schwezoff nem kívánt válaszolni. A Mazsihisz új vezetőjéről újabb és újabb hírek láttak napvilágot, ezért a szombat.org információi szerint Heisler András Mazsihisz-elnök sürgeti Tordai Péter BZSH-elnököt: függesszék fel tisztségéből a frissen megválasztott ügyvezető igazgatót.

forrás: atv.hu

Csak annak jár nyugdíj, aki "eleget" szült?

Publikálás dátuma
2014.07.10. 10:10
Fotó:Thinkstock
Aki nem szül elég gyereket, ne kapjon ellátást a nyugdíjkorhatár elérésekor, vagy alacsonyabb legyen a járuléka, mint egy nagycsaládosnak. Pontosan ezt javasolja a Népesedési Kerekasztal a kormánynak - írja a szoljon.hu.

 A cikk szerint az ötlet célja, hogy megszűnjön a magyar társadalomban kritikus mértéket öltött gyermekvállalás visszaesése, mert emellett az elöregedés, a járulékfizetésre alkalmas munkavállalók számának csökkenése miatt belátható időn belül finanszírozhatatlanná válik a nyugdíjrendszer.

A javaslat szerint, akik „egynél több járulékfizetőt állítottak maguk helyett, egynél magasabb, az e szintnél kevesebbel hozzájárulók járadékát egynél kisebb szorzóval” súlyoznák. Egy másik ötlet szerint „a normál korhatártól csak azok kaphatnak járadékot, akik megfelelő számú járulékfizetőt állítottak maguk helyett”. A többiek nyugdíját is megállapítják a korhatár elérésekor, de csak magasabb életkorban kezdhetik meg a járadékfelvételt.

Arról a javaslat nem szól, miért büntetnék azokat a nőket, akiknek egészségügyi okokból nem lehet gyermeke.

forrás: szoljon.hu

Devizahitel kergethetett öngyilkosságba egy fiatal férfit

A végső elkeseredés vezethette azt a férfit, aki végzett magával a makói temetőben - írja a Blikk. A lap információi szerint a 27 éves férfi azért lett öngyilkos, mert kilátástalannak látta a jövőt a rá és családjára nehezedő devizahitel miatt. Néhány nappal ezelőtt a temető mellett sportoló fiatalok figyeltek fel a kötélen lógó testre. Edzőjüket riasztották, aki értesítette a rendőrséget és a temetőgondnokot.

A fiatalembernek esélye sem volt a túlélésre, azonnal meghalt. Hozzátartozói a tragédia másnapján mécseseket gyújtottak a helyszínen. A Blikk tudomása szerint a fiatal férfi búcsúlevelet hagyott maga után, amelyben leírta, nem haragszik senkire, de életét teljesen reménytelennek látja. Mint egyik barátja elmondta, lopni is megpróbált, csak hogy törleszteni tudja a részleteket, de tettét  nagyon szégyellte.

A rendőrségen megerősítették a haláleset tényét, közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, vagyis nem merült fel gyilkosság gyanúja. Az elmúlt években egyébként több öngyilkosságot magyaráztak a devizahitelek miatti eladósodással, de hivatalos statisztika nem készült erről.

forrás: blikk.hu