Előfizetés

Műszaki mentés miatt útzár a 4-es főuton

Egy úttestről lesodródott kamion műszaki mentése miatt lezárták a 4-es számú főutat Szajol külterületén - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita tájékoztatása szerint a nyerges vontató a főút 106. kilométere közelében csúszott meg és sodródott le az úttestről csütörtökön, a reggeli órákban.

MTI Fotó: Mészáros János

MTI Fotó: Mészáros János

A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség. Kerülni mindkét irányból Szajol belterülete felé tudnak a közlekedők.Strasbourghoz fordulnak a romagyilkosságok vádlottjai

Eljárást kezdeményeznek a magyar állam ellen a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt a romagyilkosságok vádlottjainak védői - értesült az ATV. 

A tavaly augusztusban hozott elsőfokú ítélet írásos változatát ugyanis a mai napig nem kapták meg. Ez pedig sérti a vádlottak tisztességes eljáráshoz fűződő jogát, de a fogva tartás körülményeit is kifogásolják.

Egyébként a bíró ellen fegyelmi eljárás indult, mert a jogszabályban előírt két hónap alatt nem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet. Ehhez 10-11 hónap kellett. 

Részletek az ATV videójában

Éjszaka kamion tarolt az M7-esen, öten megsérültek

Kamionnal karambolozott egy személyautó az M7-es autópálya székesfehérvári szakaszán. Az éjjel történt balesetnek öt sérültje van - értesült a HavariaPress.

A karambol csütörtökre virradó éjjel, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 61-es kilométernél történt, Székesfehérvárnál  - egyelőre tisztázatlan körülmények között - egy személyautó és egy kamion ütközött össze.

A balesetnek öt sérültje van: egyiküket  súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, őt a tűzoltóknak kellett kiemelniük a roncsok közül. A mentés és a helyszínelés idejére egy sávot lezártak a pályaszakaszon. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.