Csak a játékot blokkolhatják, a pénzt nem

Publikálás dátuma
2014.07.11. 19:46
Forrás: betclic.com
Pénzét továbbra is eléri a Betclic.biz-en!‏ - nyugtatja a volt játékosokat a sportfogadásra szakosodott internetes vállalkozás. 

Az elektronikus levél így folytatódik: Ahogy talán már tudja, a magyar hatóságok a jövőben blokkolhatnak bizonyos szerencsejáték-honlapokat. Amennyiben nem tudja elérni a számláját, hogy kezelje az ott rendelkezésre álló összeget az egyenlegéből, kérjük, lépjen be a www.betclic.biz oldalon.

Amint azt látni fogja, a magyar nyelvi opció már csak korlátozott ideig lesz elérhető a honlapjainkon.

Felhívjuk figyelmét, hogy a pénze biztonságban van nálunk, és miközben fontos számunkra az Ön európai fogyasztói jogainak a tiszteletben tartása, elkötelezetten tudomásul vesszük a magyar hatóságok szabályozással kapcsolatos döntéseit.
Ha bármilyen kérdése lenne, kérjük, keressen minket a support@betclic.com címen - zárul a volt játékosoknak küldött levél. 

A Betclic e-mailje.

A Betclic e-mailje.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságrészére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést. Ezek az oldalak a törvény értelmében legkésőbb jövő keddtől elérhetetlenek lesznek - közölte az adóhatóság. Már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hoztak.

Szerző

Meghosszabbították a Malév felszámolásának határidejét

Publikálás dátuma
2014.07.11. 15:55
Fotó: Népszava
Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni. A felszámolóbiztos pénteken közölte: több olyan eljárás van folyamatban, amelyek jogerős lezárásáig nem készíthető el a zárómérleg, ezért kérvényezték az újabb hosszabbítást.

Varga Jenő hangsúlyozta: a légicég felszámolása egyszerűsített felszámolásként folyik, mert a várhatóan rendelkezésre álló felszámolói vagyon a felszámolási költségnek minősülő "A" kategóriás dolgozói követelésekre sem nyújt fedezetet.

A felszámoló a Bombardier CRJ200-as, HA-LNA lajstromú repülőgépet, a Bombardier Q400-as és a Boeing 737 Next Generation repülőgépek alkatrészeit, peresített és nem peresített követeléseket, valamint a balatonlellei üdülőt értékesíti.
A Malév felszámolásának legutóbbi határideje június végén járt le.

A légitársaság 2012. február 3-án állt le 66 év működés után.

Szerző

Érzékeli? - Csökkentek az árak 0,3 százalékkal júniusban

Idén júniusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az előző hónaphoz mérten pedig 0,1 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Ezzel sorozatban már a harmadik hónapban csökkentek az árak éves összevetésben, miután májusban és áprilisban is egyaránt 0,1 százalékkal mérséklődtek a fogyasztói árak. 

Az elemzői várakozások szintén csökkenő fogyasztói árakat jeleztek előre júniusra, és az árcsökkenés ütemének gyorsulását valószínűsítették. Az adatok ismertetésekor Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője kiemelte, hogy elsősorban az élelmiszerek árának éves csökkenése befolyásolta a júniusi adatot. Hozzátette, hogy a tej, tejtermék, valamint a húsáruk kivételével szinte valamennyi termékcsoportban csökkentek vagy stagnáltak a fogyasztói árak az egy évvel korábbiakhoz képest.

A szakértő szerint továbbra sem lehet deflációról beszélni, annak ellenére, hogy éves összehasonlításban már harmadik hónapja csökkenek a fogyasztói árak, ez ugyanis hosszabb időtartamú és a termékek széles körét érintő árcsökkenés esetén valósulna meg. Hozzáfűzte, hogy a szezonális ingadozásokat kiszűrő és így a tartós trendet jobban tükröző éves maginfláció 2-3 százalék között mozog.

Tavaly júniushoz viszonyítva az élelmiszerárak 1,3 százalékkal csökkentek. Ezen belül a cukor ára 17,1 százalékkal, a liszté 16,3 százalékkal, az idényáras élelmiszereké 15,6 százalékkal, az étolaj ára 10,8 százalékkal csökkent, a péksütemények 3,2 százalékkal lettek olcsóbbak. Drágult viszont a sajt 9,0 százalékkal és a tej 8,5 százalékkal. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 7,7 százalékkal emelkedett ezen belül a dohányárúk 19,5 százalékkal drágultak, a szeszes italok olcsóbbak lettek. A szolgáltatások díjai 1,3 százalékkal nőttek, de a víz- és a csatorna díja átlagosan 11, a helyi tömegközlekedésé 6,8 százalékkal csökkent.

A járműüzemanyagok ára 0,9 százalékkal nőtt. A ruházkodási cikkekért viszont 0,9, a tartós fogyasztási cikkekért 0,8 százalékkal kellett kevesebbet fizetni. A háztartási energia ára 12,3 százalékkal csökkent, ezen belül a vezetékes gázért 16,9, a távfűtésért 11,4, az elektromos energiáért 11,1 százalékkal kellett kevesebbet fizetni 2013. júniushoz viszonyítva.

Egy hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek ára ugyan átlagosan 0,2 százalékkal csökkent, ezen belül a cukor ára 4,0 százalékkal, az idényáras élelmiszereké – burgonya, friss zöldség, gyümölcs – 1,4 százalékkal lett alacsonyabb májushoz képest, nőtt ugyanakkor az étolaj ára 1,9 százalékkal, a liszt és a száraztészta ára 1,6-1,6 százalékkal, a sertéshús pedig 0,7 százalékkal került többe.

Átlag felett, 0,4 százalékkal drágultak az egyéb cikkek (lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos cikkek, gyógyszerek, járműüzemanyagok, valamint kulturális cikkek), ezen belül a járműüzemanyagokért 0,8 százalékkal kellett többet fizetni. Átlagot meghaladóan, 0,4 százalékkal nőttek egy hónap alatt a szolgáltatások árai is, ezen belül az üdülési szolgáltatások ára 1,7 százalékkal emelkedett. A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 0,3 százalékkal csökkent a bor és a sör árának csökkenése miatt. Kisebb mértékű árcsökkenés történt a tartós fogyasztási cikkek (0,2 százalék) és a ruházkodási cikkek (0,1 százalék) esetében. A háztartási energia ára nem változott májushoz képest.

Az Európai Unió 28 tagországában 2014 májusában a fogyasztói árak (a harmonizált előzetes adatok szerint) átlagosan 0,6 százalékkal voltak magasabbak, mint 2013 májusában. Görögországban és Bulgáriában csökkentek leginkább az árak - 2,1 és 1,8 százalékkal -, míg a legnagyobb drágulás Ausztriában (,1,5 százalék) valamint Luxemburgban (1,4 százalék) volt májusban.

Szerző
Frissítve: 2014.07.11. 12:39