Vér folyt a sírok között

Egy fűkasza miatt veszett össze két férfi az őcsényi temetőben. Egyikük úgy megverte a másikat, hogy kórházba kellett vinni - értesült a HavariaPress.

Kedden délelőtt veszett össze két férfi a Tolna megyei Őcsény temetőjében. Egyikük sérelmezte, hogy nem dolgozhatott a hétvégén, mert nem kapta vissza időben a másiktól a kölcsönadott fűkaszát. A szóváltást tettlegesség követte, a két férfi dulakodni kezdett, egyikük többször megütötte a másikat, aki úgy megsérült, hogy mentőt kellett hozzá hívni.

A 28 éves bántalmazót a rendőrök a közelben elfogták. A férfival szemben garázdaság miatt indult eljárás.

Szerző

Parázsló részeket oltanak a Kodály köröndnél

Statikus vizsgálja a tegnap délután kigyulladt Andrássy úti lakóházat. Az épületben továbbra is dolgoznak a tűzoltók - értesült a HavariaPress.

Még több helyen izzik és parázslik az Kodály köröndnél kedden délután kigyulladt lakóház. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak az épület tetején és a legfelső lakószintjén. Több mint húsz tűzoltó keresi a még izzó épületrészeket.

Reggel megkezdték a veszélyesen lógó épületelemek eltávolítását. A tűzoltók fedezékből - tűzoltólétráról és a szomszédos közeli épületekről - végzik a munkát. A tűzzel érintett harmadik emelet födémrésze több helyen átégett, ezért a födémet és a falakat statikus vizsgálja. Az ő szakvéleményének birtokában döntenek majd arról, hogy az épület mely részeibe lehet belépni.
A tűz miatt lezárt Andrássy utat csak szerdán reggel nyitottak meg a forgalom előtt, jelenleg egy-egy sávon haladhatnak az autók a sugárút Oktogon és a Hősök tere közé eső felén.

Szerző

Égő palota - Videó az Andrássy úti épület oltásáról

Felkerült a youtube-megosztóra az a felvétel, amit a katasztrófavédelem készített tegnap a felső szintjén lángokban álló Andrássy úti palotáról. A tüzet estére eloltották, eközben azonban több rendőr könnyebben megsérült, a ház pedig életveszélyessé vált.  

Szerző