Megízlelni a luxust - Vádemelés a téves fizetését elköltő munkás ellen

Vádat emeltek egy nagykőrösi karbantartó ellen, akinek a munkáltatója tévedésből csaknem hatmillió forintos havi bért utalt át, a férfi pedig elköltötte a pénzt  – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Gyugyi Csilla elmondta, hogy a férfi január végén helyezkedett el egy kecskeméti kft.-nél. Az első – nem teljes hónapra járó – munkabérét rosszul számolták ki, és februárban 5,9 millió forintot utaltak át a számlájára. Miután a cég ügyintézője észlelte a téves kifizetést, február 21-én írásban felszólította a karbantartót az összeg visszafizetésére. Ekkorra azonban a férfi több mint 4 milliót már elköltött a pénzből, csak a maradékot tudta visszaadni.

A hirtelen jött és elköltött milliókat azóta vonják a béréből, a Nagykőrösi Járási Ügyészség pedig jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyben.

Szerző

Egy 18 éves lány halála - Vádemelés a díler ellen

Drogkereskedés miatt emeltek vádat egy békéscsabai férfi ellen. Az ügyészség szerint az általa értékesített pszichoaktív anyag miatt halt meg tavaly októberben egy 18 éves szarvasi nő.

A Békéscsabai Járási Ügyészség közölte: a 46 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.Az ügyészség azt írta: a férfi 2012-2013-ban Békéscsabán heti rendszerességgel értékesített "Kati" elnevezésű drogot, valamint ecstasyt és mefedront több helyi fogyasztónak. A "Kati" hatóanyaga új pszichoaktív anyagnak, míg a tablettáké kábítószernek minősül. 

A vádlott 2013. október 4-én este öt tasak "Katit" értékesített egy öttagú, fiatalokból álló társaságnak. Ebből az anyagból fogyasztott egy 18 éves szarvasi nő is, aki október 6-án meghalt. Halálának oka a pszichoaktív szer által okozott balesetszerű mérgeződés és ennek szövődményei voltak: légzési elégtelenség, valamint kiszáradásos keringési zavar miatti keringés- és légzésbénulás - áll a közleményben.

Szerző

Andrássy úti tűz: milliárdos a kár

Publikálás dátuma
2014.07.18. 07:18
Az oltáshoz használt víz is komoly károkat okozott az egész épületben FOTÓ: MTI/LAKATOS PÉTER
Helyre lehet ugyan hozni a kedden súlyos tűzkárokat szenvedett Kodály köröndi vasutas házat, azonban ez több milliárd forintba fog kerülni, hiszen a tűz és az oltáshoz használt több ezer köbméternyi víz nemcsak a tetőszerkezetben, de az egész épületben komoly károkat okozhatott - mondta Nagy Bálint építész, aki 10 évvel ezelőtt, még a VI. kerületi önkormányzat megbízásából készítette el a ház homlokzatának felújítási terveit. 

Nagy Bálint elmondta, hogy építészeti szempontból semmi akadálya nincs a ház teljes rekonstrukciójának. - Az általunk 10 évvel ezelőtt elkészített tervdokumentáció alapját is egy úgynevezett orthophoto-eljárásra épült részletes felmérés adta, ami azt jelenti, hogy az épület teljes homlokzatát lefényképeztük és ezt utána 3D eljárással megrajzoltuk, tehát az eredeti állapotnak megfelelő rajzok rendelkezésre állnak - tette hozzá.

85 éve már egyszer kiégett

Az 1883-ban átadott palota 85 évvel ezelőtt, egyszer már kigyulladt - írta meg a Múlt-kor történelmi portál. 1929-ben az Andrássy út felé néző tetőszerkezet lángra kapott, majd beomlott. 1958-ban tatarozták, állaga ezután leromlott, az épületet 1990-ben renoválták.

Ilyen módon, a műemlékvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett fel lehet újítani az épületet, ám ez hatalmas munka lesz, amit egészen az alapok ellenőrzésével kell majd kezdeni, "mert amit a tűz meghagyott, azt a víz elintézte".

Terézváros önkormányzata a mai napon

megkezdte a keddi tűzeset károsultjainak a gyorssegély kifizetését. Az azonnali segítséget délutánig 23 család vette át 2 090 000 forint összegben. A támogatás alapösszege 50 ezer forint, ami családok esetében személyenként 20 ezer forinttal emelkedik.

Az önkormányzat a mai napon kapta meg Lámer Géza statikus szakértői véleményét, amely alapján az Andrássy út 83-85.-ben az önkormányzattal szerződést kötő – megfelelő gyakorlattal és referenciákkal rendelkező – kivitelező folytatja ezt a munkát. A szakvéleményből kiderült, hogy az épület földszintje, első és második emelete azonban a körülményekhez képest jó állapotban van.

Ez azt jelenti, hogy nem az egész ház életveszélyes. A rendőrség egészen addig biztosítja az épület és a környék őrzését, amíg a helyzet megkívánja.

Szerző