Ujhely, Márton és Lukács a három új alelnök

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő,  a székesfehérvári elnök Márton Roland és Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes három új szocialista alelnök.

Tegnapig csak két alelnöke volt az MSZP-nek, a mai tisztújító kongresszuson azonban felmerült, hogy mostantól legyen három ilyen pozíció. Az erről folytatott vita után a többség a három alelnök mellett szavazott.

Szerző

Helikopterrel mentették a súlyos sérülteket az M3-ason

Ketten sérültek meg súlyosan abban a közlekedési balesetben, amely az M3-as autópálya 162-es kilométerénél, a Nyíregyháza felé vezető oldalon történt szombat délben - közölte a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szabó-Berdár Csilla tájékoztatása szerint egy román rendszámú személygépkocsi ütközött a szalagkorlátnak. Az autóban utazó négy ember közül ketten súlyosan megsérültek, értük mentőhelikoptert küldtek.

Az autópálya érintett szakaszát lezárták.

Szerző

Tóbiás József az MSZP új elnöke

Publikálás dátuma
2014.07.19. 14:35
Fotó: Bielik István, Népszava.
Tóbiás József a szocialisták új elnöke, Gőgös Zoltán az elnök-helyettes, Botka László a válaszmány elnöke. A három alelnök Ujhelyi István, Márton Roland és Lukács Zoltán.

A Magyar Szocialista Párt és az ország megerősítésére tett ígéretet Tóbiás József, a szocialisták új elnöke a megválasztását követő beszédében. A politikus hangsúlyozta, már ellenzékben azon dolgoznak, hogy jobbá tegyék az országot. Az MSZP példamutatásával a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás értékeit kívánja képviselni - fejtette ki, hozzátéve: egy erős baloldali párt és nem egy "szivárványkoalíció" létrehozására kapott mandátumot. A szélkakas politikája ugyanis csak rombol - mondta Tóbiás József, aki hirtelen kanyarok és "ötletparádé" nélküli pártvezetést ígért.

Ha idekattint, megnézheti a kongresszuson készült képeinket.

Itt pedig megnézheti, meghallgatja az új elnök meszédét.

Gőgös Zoltán az elnök-helyettes, Botka László a válaszmány elnöke. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő,  a székesfehérvári elnök Márton Roland és Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes lett a három új szocialista alelnök.

Választott tisztségviselők:
elnök: Tóbiás József
választmányi elnök: Botka László
elnökhelyettes: Gőgös Zoltán
alelnök: Lukács Zoltán, Márton Roland, Ujhelyi István

Országos Etikai és Egyeztető Bizottság (OEEB) elnöke: Legény Zsolt
Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa (OEFÜT) elnöke: Bárándy Gergely
Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottság (KÖPEB) elnöke: Szücs Gábor

Országos Elnökség:
Bárány Balázs
Beke Károly
Gurmai Zita
Komjáthi Imre
Laskovics Diána
Magyar András
Móricz Eszter
Nemény András
Tüttő Kata

A reggel kilenckor kezdődött kongresszus elején a párt különböző testüleinek vezetői ismertették a beszámolójukat, amelyet nem követett vita. Felszólalt Mesterházy Attila is, aki információink szerint közölte, hogy nem akar reagálni az őt ért támadásokra, és valószínűleg a nemrég, az MSZP-n belül alakult Deák Kör nyilatkozataira reagált, amikor azt javasolta: felelősen használják a média felületeiket azok, akiknek van ilyen.

Arról vita volt, hogy hány alelnöke legyen a Szocialista Pártnak, végül a többség úgy szavazott, hogy a jelenlegi kettő helyett mától három lesz.

Az egyedüli elnökjelölt Tóbiás József is megtartotta beszédét, és egyebek mellet azt hangsúlyozta, hogy sem generációs ellentétet, sem restaurációt nem szeretne a pártban.

A szavazatok összeszámlálása után kiderült, hogy Tóbiás József az új elnök, 263 támogató vokssal. Gőgös Zoltán lett az elnökhelyettes 266 szavazattal, a választmány elnöke pedig Botka László, aki 267 szavazatot kapott. A küldöttek száma több mint 330, a vendégeké pedig több mint 100.

Szerző
Frissítve: 2014.07.19. 21:38