Pásztor Albert: Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak

Publikálás dátuma
2014.07.23. 15:18
MTI Fotó: Vajda János
 Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak – jelentette ki Pásztor Albert független polgármesterjelölt szerdán, az avasi kilátóban tartott sajtótájékoztatón.

Az őt támogató szervezetek közös képviselőjelöltjeitől - önmagát is ide értve - elvárja hogy írásban nyilatkozzanak arról, rokonaik, hozzátartozóik Miskolc költségvetésének terhére semmilyen előnyt nem élvezhetnek. Megválasztásuk után pedig azonnal vagyonnyilatkozatot tesznek a sajtó nyilvánossága előtt, és ezt minden évben megismétlik - mondta Pásztor Albert. Elindítanak egy úgynevezett városkonzultációt, és elfogadnak majd egy ciklusokon átívelő Miskolc-alkotmányt is - tette hozzá.
A sajtótájékoztatón bemutatták a Pásztor Albertet támogató pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM közös önkormányzati képviselőjelöltjeit is.

Az Együtt - A Korszakváltók Pártja továbbra sem támogatja Pásztor Albert polgármesterjelöltségét – közölte Szigetvári Viktor ügyvezető társelnök. Szigetvári Viktor azt mondta, hogy a volt rendőrkapitány továbbra sem mutatott be olyan programot, amelyik számukra elfogadható lenne, egyúttal problémásnak nevezte, hogy Pásztor Albert támogatja a vajdarendszert.

Szerző

Az Együtt felkészülten várja a választást

Publikálás dátuma
2014.07.23. 14:36
Fotó: Vajda József, Népszava
Az Együtt-PM nyugodt szívvel és teljes felkészültséggel várja az Áder János köztársasági elnök által október 12-re kiírt önkormányzati választást – mondta az MTI kérdésére a szövetség társelnöke.

Juhász Péter hozzátette, hogy korábban október 5. szavazásra készültek, mert akkor még nem lehetett tudni, hogy az államfő megvárja-e az Alkotmánybíróság döntését a választások kiírásával.

Egy másik kérdésre elismerte, hogy ezen a héten, az MSZP kérésére a baloldali ellenzéki pártok nem egyeztetnek az önkormányzati választási együttműködésről. Eközben helyi szinten folynak az egyeztetések, de megállapodásokat egyelőre nem kötnek, mert a szocialisták, a DK és az Együtt-PM álláspontja is az, hogy jelöltállítás ügyében az együttműködést összevontan kell kezelni.
Furcsának nevezte, hogy az "MSZP húzza megint egy hétig a megállapodást”.

Úgy fogalmazott: ha rajtuk múlna, akkor pár napon belül a nyilvánosság is értesülne a megállapodásról. Véleménye szerint időszerű lenne, ha a baloldali ellenzéki pártok már ezen a héten megkötnék a megállapodást. Az Együtt-PM meggyőződése, hogy a budapesti kerületek túlnyomó többségében „készre van koordinálva” a megállapodás – hangsúlyozta.
Azt is kiemelte, hogy az Együtt-PM szövetség egyik vezetője sem mondott korábban olyat, hogy támogatnák Magyar György ügyvéd főpolgármester-jelöltségét. Hozzátette, hogy ettől még indíthatnak olyan civil jelöltet, aki mindenki támogatását bírja.

Szerző

Vagyonnyilatkozatokért perel az Együtt-PM

Publikálás dátuma
2014.07.23. 14:30
Fotó: Thinkstock, Getty Images.
Az Együtt-PM a Fővárosi Törvényszékhez fordul, hogy hozzájuthasson Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület jelenlegi és Puskás András volt alpolgármesterének vagyonnyilatkozataihoz - jelentette be Juhász Péter.

A szövetség társelnöke emlékeztetett arra, hogy korábban megpróbálták megtudni, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter mennyiért jutott hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyet előbb az önkormányzattól bérelt, majd "töredékáron megvásárolhatott". Az önkormányzat elérhető irataiból az derül ki, hogy az alpolgármesternek lehetősége volt a felértékelt piaci ár 15 százalékáért megvenni az ingatlant, de azt továbbra sem tudott, hogy a valóságban pontosan mennyit fizetett érte - folytatta.

Az Együtt-PM társelnöke Puskás Andrásról úgy fogalmazott: a volt alpolgármesterről "teljesen nyilvánvalóan kiderült, (…) hogy olyan ingatlanvagyont halmozott fel itteni regnálása alatt, ami a fizetéséből egyszerűen elképzelhetetlen".
Juhász Péter elmondta, hogy a múlt héten közérdekű adatigénylést nyújtott be illetve több mint két héttel ezelőtt kikérték a jelenlegi és az előző alpolgármester Puskás András nyitó illetve záró vagyonnyilatkozatait, de eddig azokat nem kapták meg.

Szerző