Vízilabda Eb - Német győzelem az oroszok ellen

A német férficsapat az utolsó pillanatban lőtt góllal nyerte az orosz válogatott elleni alsóházi mérkőzést szerdán a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon.

Eredmény, férfiak, a 7-12. helyért:
Németország-Oroszország 9-8 (1-1, 2-4, 3-1, 3-2)

később, a 7-12. helyért:
Grúzia-Franciaország 17.30
   

az elődöntőbe jutásért:
Olaszország-Horvátország 19.00
Szerbia-Görögország 20.30

A pénteki elődöntőben a csoportelső magyar válogatottal az olasz-horvát meccs győztese játszik 19 órától, s a szerb-görög találkozó nyertese csap össze aznap 20.30-tól a másik hatcsapatos csoportban elsőként végzett montenegrói együttessel.

Szerző

Vívó-vb - Nyolcadik a férfi párbajtőrcsapat

A nyolcadik helyen végzett a címvédő magyar férfi párbajtőr-válogatott a kazanyi vívó-világbajnokságon.

Az Imre Géza, Bockó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a negyeddöntőben elszenvedett vereség után ráadástussal kikapott az ukránoktól, majd öt találattal a dánoktól.

Az első mérkőzésen eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, aztán az ötödik párban három találatnyi előnyhöz jutottak a magyarok, a következő asszóban viszont ez mindjárt el is olvadt. Két egytusos ukrán győzelem jött a sorban, így Boczkó 27-29-es állásnál ment fel a pástra Anatolij Herejjel szemben. Eleinte ritkán tudta megszúrni ellenfelét, miközben nőtt a különbség (32-39), de a végén rátalált az eredményes akcióra - rárontott Herejre és egyszerű tust adott -, ennek következtében 43-43-ra egyenlített úgy, hogy 15 másodperccel a vége előtt még 37-41 volt az állás. A vívóidő lejárt, a hosszabbításban Boczkó ugyanazzal próbálkozott, ami addig bejött, de lerohanásába ezúttal beleszúrt az ukrán vívó.

A hetedik helyért a dánokkal kellett vívni, akik nagyon fel voltak dobva attól, hogy a nyolcaddöntőben legyőzték a venezuelaiakat, majd szoros mérkőzéseket vívtak a svájciakkal és az olaszokkal. A magyarok keretbe foglalták a helyosztót, az első kettő és az utolsó kettő asszót elveszítették, így hiába fordítottak az összecsapás közepén, végül vesztesen voltak kénytelenek elhagyni a pástot.

A címvédő magyar válogatottnak nem sikerült ez az év, az Eb-n hetedik, a vb-n nyolcadik lett. 

Eredmények: 

a 16 között:

Magyarország-Spanyolország 45-42

negyeddöntő:
Svájc-Dánia 45-37
Franciaország-Olaszország 45-36
Koreai Köztársaság-Ukrajna 45-31
Oroszország-Magyarország 45-40

az 5-8. helyért:
Ukrajna-Magyarország 44-43

a 7. helyért:
Dánia-Magyarország 45-40

Szerző

Iker Ágyús lesz?

Publikálás dátuma
2014.07.23. 15:00
Fotó: Facebook
Már nem a nagyhercegség, hanem Anglia felé kacsingat Iker Casillas. A Real Madrid 33 éves „történelmi kapusának” az El Confidencial című spanyol bulvárlap szerint az Arsenal tett ajánlatot.

A lap úgy tudja, hogy a spanyol válogatott rekorder kapusának csak annyit kell tennie, hogy az Ágyúsoké legyen, hogy bontsa fel szerződését élete eddigi egyetlen csapatával, és akkor az Arsenal ingyen vihetné, egy évi 9 milliós szerződést kínálva.

 Az már nem kérdés, hogy Casillasnak egyre kevesebb lehetősége lesz a Fehéreknél, tekintettel arra, hogy Diego Lopez mellé (elé?) már megvették a Costa Rica-i Keylor Navast a Levantétól. Inkább az nem biztos, hogy Florentino Pérez elnök hagyja-e ingyen távozni a csapat „örökségét” vagy pedig megpróbál még némi pénz kihozni belőle, tekintettel az idei jelentős kiadásokra.

 És az is felmerül, hogy a világbajnok, kétszeres EB-győztes, háromszoros BL-győztes Casillas nem kerül-e megint abba a megalázó helyzetbe, hogy csak a kispadról nézi a meccsek nagy részét? A 24 éves Wojciech Szczesny-vel ugyanis éppen tavasszal kötöttek hosszú távú szerződést, és a veterán spanyol túl van már pályája csúcsán. Így befejezni pedig méltatlan lenne ahhoz, aki az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb kapus-egyénisége volt.

 

 

Szerző