Befejezték a helyszínelést a 2-esen

Publikálás dátuma
2014.07.24. 16:43
Fotó: Népszava.
Befejezték a helyszínelést, megszűnt a járműforgalom lassítása a 2-es főút Nógrád megyei szakaszán, ahol ütközés után felborult egy autó - közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 2-es főút 50-es kilométerszelvényénél egy Budapest felől Balassagyarmat irányába tartó, külföldi rendszámú gépjármű áttért a szemközti sávba, ott egy másik autónak ütközött és felborult. A balesetben egy ember megsérült.

Szerző

Újabb tragédia! Már nincs nap légi katasztrófa nélkül

Publikálás dátuma
2014.07.24. 16:18
Fotó: Airalgerie.com
Újabb súlyos légi katasztrófa történt csütörtökön, ezúttal Afrikában.  Egyes források szerint Niger, mások szerint Mali felett zuhant le az Air Algérie gépe 110 utassal a fedélzetén.

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult, és a felszállás után 50 perccel eltűnt a radarok képernyőiről. Az AFP francia hírügynökség egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt közölte, hogy a gép Mali északi részén, nem messze az algériai határtól, megváltoztatta útvonalát a rossz látási viszonyok miatt, hogy ne kockáztassa az összeütközést az Algír-Bamako járattal. Ezt követően szakadt meg a kapcsolat géppel, amelyet a spanyol Swiftair cég üzemeltetett.

A Le Figaro értesülései szerint a gépen legalább 50 francia állampolgár tartózkodott.

Mint kiderült, azoknak lett igazuk, akik szerint Mali felett zuhant le a gép.  BBC brit közszolgálati adó ugyanis csütörtökön kora este, a BFMTV francia tévécsatorna jelentésére hivatkozva közölte, hogy francia katonák megtalálták az eltűnt algériai utasszállító repülőgép roncsait Mali középső részén. 

 

Szerző
Frissítve: 2014.07.24. 21:10

Hazahozták a német rendőrök a szombathelyi sikkasztót

Münchenben elfogták a helyi rendőrök azt a szombathelyi férfit, aki hat éve lépett le egy kft. pénzével Szombathelyről. A keresett sikkasztót a Liszt Ferenc repülőtéren adták át a magyar rendőröknek.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság 2009. november 10-én indított nyomozást K. György ellen, sikkasztás miatt. A férfi egy kft. ügyvezetőjeként a társaság bankszámlái feletti önálló, korlátlan hozzáférési és rendelkezési jogosultságát kihasználva 2008. október 31-én több millió forint készpénzt vett le egy banki folyószámláról, mellyel a tulajdonosok felé nem számolt el, azzal sajátjaként rendelkezett. A cég pénztárában lévő készpénzt is magához vette, majd eltűnt.

2010. február 22-én országos elfogatóparancsot, majd 2010. április 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki a sikkasztó ellen. Az 59 éves férfit néhány hete a német rendőrök Münchenben elfogták, majd július 23-án a Liszt Ferenc repülőtéren a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Szerző