Kigyulladt egy turistabusz Kenderesnél

Kigyulladt egy turistabusz a 4-es főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán szombat délután - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A tájékoztatás szerint a járművön negyvenen utaztak, ketten könnyebben megsérültek, őket a mentők ellátják. A helyszínen a kisújszállási és a karcagi hivatásos tűzoltók dolgoznak teljes útlezárás mellett.

Szerző

Halál az M3-ason, gyerekek is megsérültek

Egy ember meghalt, négyen, köztük gyerekek is megsérültek, amikor az M3-as autópályán felborult egy személyautó - értesült a HavariaPress.

A baleset az autópálya hejőkürti szakaszán történt, az áldozatok román állampolgárok, akik francia rendszámú autójukkal a belső szalagkorlátnak vágódtak 152-es kilométernél. A gépkocsi átszakította a korlátot, majd a Budapest felé vezető oldalon felborult.

A gépkocsiban öten ültek, közülük egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Két könnyebben megsérült gyermeket és egy felnőttet kórházba szállítottak a mentők. A negyedik sérültet a tűzoltók szabadították ki a roncsból, a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A sztráda főváros felé vezető oldalát a mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrök elterelik, jelentős torlódás alakult ki.

Szerző

Felsővezeték-szakadás miatt akadozik a vasútforgalom

Részben megindult a vonatforgalom a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon szombat reggel, fél nyolctól  az utasoknak már nem kell pótlóbuszokra szállniuk - közölte a Mávinform. 

Hajnalban  Rákoshegy és Maglód között, a Keleti pályaudvarra közlekedő szerelvényvonat leszakította a felsővezetéket, a rendszer olyan súlyosan megsérült, hogy a másik vágány felett is megrongálódott a vezeték, ezért egy ideig állt a vonatforgalom. A korábban  a jelentős késések is csökkentek, a korábbi 40-50 percről 15-25 percre. A menetrend szerinti közlekedés várhatóan a déli órákra állhat helyre.

Szerző