A KDNP megrendüléssel fogadta a hírt

A KDNP megrendüléssel fogadta a hírt, miszerint Kiss Péter, szocialista politikus, volt miniszter elhunyt - közölte a párt kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a kereszténydemokraták együttérzésükről biztosítják Kiss Péter családját és a gyászolókat.

Az MSZP kedden közölte Facebook-oldalán, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Szerző

LMP: fontos baloldali politikus volt

Az LMP úgy emlékszik majd Kiss Péterre, mint aki a rendszerváltás utáni baloldal fontos politikusa volt - írta az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében, Kiss Péter volt kancelláriaminiszter halálhírére reagálva.

Az LMP részvétét fejezi ki a politikus halála miatt, és azt írta: "sokra becsültük és a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságban számtalan alkalommal közvetlenül is meggyőződhettünk arról, hogy Kiss Péter értette és határozottan képviselte is a munkavállalói jogok fontosságát". 

Hozzátették, hogy Kiss Pétert tiszteletreméltó politikai ellenfélnek tartották.

Az MSZP kedden tette közzé, hogy hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter.

Szerző

MLP: egy elkötelezett politikust veszítettünk el

Egy elhivatott embert, egy elkötelezett politikust veszítettünk el Kiss Péter halálával - közölte a Magyar Liberális Párt (MLP) kedden az MTI-vel.

A párt szerint Kiss Péter halála súlyos veszteség a demokratikus baloldalnak, hiszen az MSZP alapítója, egykori alelnöke olyan politikai tapasztalattal és tudással bírt, mely sokak számára minta, tanulandó példa lehetne.

"A családnak, hozzátartozóknak a Liberálisok őszinte részvétüket fejezik ki" - tették hozzá a halálhírre reagálva.

Hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt Kiss Péter MSZP-s országgyűlési képviselő, volt kancelláriaminiszter - közölte Facebook-oldalán az MSZP kedden.

"Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk Kiss Pétertől, volt kancelláriaminisztertől, az MSZP alapítójától, volt alelnökétől" - írták.

Kiss Péter 1992 óta volt országgyűlési képviselő, akkor országos listáról jutott a parlamentbe, ahogyan a 2010-es országgyűlési választásokon is. 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban és 2014-ben Budapesten, egyéni választókerületben szerzett mandátumot.

Többször volt kormánytag, először a Horn-kormány munkaügyi minisztereként, utoljára pedig a Bajnai-kabinet társadalompolitikai minisztere volt.

Szerző