Vér folyt a parlamentben

Vér is folyt a török parlamentben, amikor a kormánypárt, az AKP és az ellenzéki nacionalista párt, az MHP legalább több képviselője egymásnak esett a törvényhozásban, s agyba-főbe verték egymást – adta hírül az NTV televízió. Hárman megsérültek. Az igencsak heves vita akkor tört ki, amikor egy olyan bizottság felállításáról szavaztak a képviselők, amely az iraki iszlám veszélyt hivatott felmérni.

A bizottság felállítását az MHP követelte amiatt, mert az Iszlám Állam nevű iraki dzsihadista szervezet több török állampolgárt ejtett túszul. Az egyik ellenzéki honatya, Ali Uzunirmak azzal vádolta a Recep Tayyip Erdogan kormányfő-fémjelezte AKP teremben lévő honatyáit, hogy távolmaradt képviselőtársaik helyett is szavaztak. Némi szópárbajt követően a vita tettlegességig fajult: Mustafa Sahin kormánypárti képviselővel verekedni kezdtek.

Az NTV szerint Uzunirmaknak eleredt az orra vére, Sahin pedig fejsérüléseket szenvedett. Ezzel azonban nem ért véget az ütésváltás. Egy másik verekedés során az MHP egy másik képviselője, Sinan Ogan is megsérült. Később a Twitteren azzal vádolta az AKP honatyáit, hogy „kutyákként vetették rá magukat”. Az ülést félbe kellett szakítani.

Szerző

Ma is bőrig ázhatunk

A várható felhőszakadás miatt, az ország nagy részére, és Budapestre is ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A veszélyjelzés szerint a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken kedden is számítani lehet arra, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. Főként a délutáni, esti órákban több helyen várható zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső kísérhet. A legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén alakulhat ki csapadék. Napközben a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik, a zivatarok környékén viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27-32 Celsius-fok között alakul. Késő estére 19-25 fok közé hűl a levegő.

Szerző

Beérne a munkahelyre? - Megint nem járt a körúti villamos

A Széll Kálmán tér és az Oktogon között reggel egy ideig nem jártak a 4-es és 6-os villamosok. 

A hírt a  Budapesti Közlekedési Központ közölte reggel  Facebook-oldalán. Az üzemzavar áramellátási problémák miatt következett be. Az érintett szakaszon egy ideig pótlóbuszok közlekedtek.

Szerző
Frissítve: 2014.08.05. 10:06