Fegyverrel fenyegette a hangoskodó gyerekeket

Vádat emelhetnek azzal a férfival szemben, aki légfegyvert fogott egy tatabányai lakótelepen a lakása közelében hangoskodó gyerekekre. A rendőrség a napokban zárta le az 53 éves férfival szemben indított nyomozást - értesült a HavariaPress.

Június 1-jén, egy lakótelepi lakás erkélyéről fenyegette meg a ház előtt játszó gyerekeket az 53 éves férfi. Egy fegyverrel úgy tett, mintha csőre töltené, majd elzavarta a gyerekeket.

Gyanúsítotti kihallgatásán F. Sándor elmondta, hogy zavarta a gyerekek labdázása és hiába kérte őket, hogy menjenek a közeli játszótérre, ők maradtak. Ráadásul az egyik még szemtelenkedett is vele, ez dühítette fel annyira, hogy kezébe vette a légfegyvert és azzal próbálta meg elzavarni őket a környékről.

A Tatabányai Rendőrkapitányság a fegyveresen elkövetett garázdaság miatt, az ügyben folytatott nyomozást a napokban lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Szerző

Alapítványi iskolánál kutakodik a NAV

Házkutatás után zárolta az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alapítványi iskolának, valamint vezetőinek vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV szerint  az intézmény visszaélt a tanulói után kapott állami támogatással.

A hivatal közleménye szerint a pénzügyi nyomozók 2009-re visszamenőleg vizsgálták a szabolcsi településen működő alapítványi iskola tevékenységét, a dokumentumok alapján az iskola olyan tanulók után is igényelt és kapott állami támogatást, akiknek egy része soha nem járt az oktatási intézménybe, másik részük pedig túllépte a megengedett hiányzási keretet.

A NAV szerint a nyomozók a helyszíni szemlén láttak olyan osztálytermet is,  ahol mindössze egy diák vett részt az órán. A hatóság zárolta az iskolának és az intézmény vezetőinek pénzét 32 millió forint értékben. Az ügyben eddig három nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Szerző

Egy magyar fiatalember holttestére bukkantak Angliában

Egy magyar férfi holttestére bukkantak az angliai Surrey grófságban egy hete, de a rendőrség még nem tudta megállapítani, hogy mi okozta halálát - jelentette honlapján a BBC hétfőn.

A 33 éves férfi holttestét rendőrök találták meg Wokingban, egy üzletsor mögött július 26-án, ahová kihívták őket. A halottkémi vizsgálatból eddig nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy mitől halt meg, ezért további vizsgálatokra lesz szükség.

K. Mihályt előző nap, július 25-én este látták egy sörözőben, és később felbukkant egy bolti biztonsági kamera felvételén is. A brit rendőrség személyleírást adott ki a fiatalemberről, és próbálja nyomon követni, merre járhatott haláláig - közölte a BBC.

Szerző