Ilan Mor: minden turista biztonsága szavatolt Izraelben

Minden turista biztonsága szavatolt Izraelben, a kialakult konfliktusban egyetlen turistának sem esett baja - mondta Ilan Mor Izrael nagykövete csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A nagykövet hibás lépésnek nevezte, hogy a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtérre közlekedő járatok többségét júliusban felfüggesztették a légitársaságok. Izrael nyílt, demokratikus, pluralista állam, ahová bárki beléphet és távozhat, és ahol betartják, betartatják a vallásszabadságot - jelentette ki, hozzátéve: a biztonsági erőknél az egyén biztonsága mindenek felett áll.

Váradi János, az El Al izraeli légitársaság magyarországi vezetője elmondta, márciustól napi két járat közlekedik Budapest és Tel Aviv között, amelyek 90 százalékos átlagos töltöttségi mutatóval üzemelnek. Az izraeli turisztikai hivatal adatai szerint tavaly 14 ezer magyar ment Izraelbe, az El Al járatain 74 ezren utaztak összesen. Idén július végéig 65 ezer utasa volt a légitársaságnak, ebből 9 ezer volt magyar utazó. A teljes utasszám 52 százalékkal emelkedett az első hét hónapban.

Váradi János ismertetése szerint a magyar utasok helyfoglalása az elmúlt pár hétben három százalékkal növekedett.

Szerző

Három évig maradhat Snowden Oroszországban

Három évre szóló oroszországi tartózkodási engedélyt kapott Edward Snowden - jelentette be Moszkvában az amerikai kiszivárogtató ügyvéde, Anatolij Kucserena.

A Kremlhez közelálló Russia Today honlap gyorshírben jelentette, hogy augusztus 1-től érvényes a volt NSA-alkalmazott oroszországi tartózkodási engedélye. Snowden tavaly augusztus 1-én kapott ideiglenes menedékjogot az orosz kormányzattól, tartózkodási engedélye július 31-én lejárt. A 31 éves amerikai informatikust családja és mások is győzködték, hogy kössön vádalkut és térjen haza az Egyesült Államokba. Ez azonban végül nem történt meg.

Kucserena újságíróknak elmondta, Snowden nem kért politikai menedékjogot. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség titkos adatgyűjtését leleplező Snowden egyelőre nem kérhet orosz állampolgárságot. Ügyvédje szerint szabadon utazhat Oroszországon belül, s külföldre is mehet, három hónapnál hosszabb ideig azonban nem tartózkodhat Oroszországon kívül. Külföldi állampolgárként Snowden csak öt év elteltével folyamodhatna orosz állampolgárságért.

Szerző

Felakasztotta magát Schumacher kartonjának tolvaja

Publikálás dátuma
2014.08.07. 13:39
Fotó: Facebook
Felakasztotta magát zürichi börtöncellájában az a férfi, akit azzal gyanúsítottak, hogy ő lopta el Michael Schumacher kórházi kartonját.

A férfi, akinek nevét nem közölték,  50 ezer eurót kínált a súlyos síbalesetet szenvedett hétszeres Forma - 1-es világbajnok egészségügyi állapotáról tanúskodó dokumentumok közzétételéért, de senki nem vállalta ennek ódiumát.

A gyanúsított a Rega svájci légimentő társaság alkalmazottja volt. Ez a társaság szállította Schumachert júniusban a grenoble-i kórházból egy lausanne-i klinikára, miután a bajnok közel fél év után magához tért a kómából. 

A feltételezett tolvaj öngyilkosságát a Rega jelentette be.  A börtönhatóságok kizárták az idegenkezűséget.

Szerző