Mérges volt, ezért leharapott egy fület

Publikálás dátuma
2014.08.12. 11:51
Képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock, Getty Images.
Italozás közben összeveszett a szomszédjával, majd dühében leharapta ivócimborája fülét egy férfi Nagykanizsán.

A gyanúsított, egy 42 éves nagykanizsai férfi a szomszédjánál italozott, és eközben összeveszett szomszédasszonya élettársával, egy 58 éves férfival. A veszekedés hevében a fiatalabb férfi leharapta a másik férfi jobb fülének egy részét. Miután ellátták a sebet, tovább folytatták az ivást és a társalgást.

A rendőrségen csak később jelentették az esetet. A névtelen bejelentést követően a harapó férfit a nagykanizsai rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi tagadta, hogy harapott volna, azt azonban elismerte, hogy a verekedés során letépte a másik férfi fülét. A leharapott fülű ember súlyos sérüléssel került kórházba.

Szerző

Elmebaj miatt ússza meg a kalapácsos gyilkos

Publikálás dátuma
2014.08.12. 11:32
Képünk illusztráció Fotó: Gettyimages.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat azzal a 40 éves mélykúti férfi ellen, aki tavaly szeptemberben mélykúti otthonukban egy kalapáccsal agyonverte a 36 éves élettársát. A HavariaPress úgy értesült, a vádlott elmeállapota miatt nem büntethető, kényszergyógykezelés elrendelését indítványozták vele szemben.

A vádiratból kiderül, hogy a vádlott és áldozata 2008 óta laktak Mélykúton, közösen nevelték 2005-ben született fiúgyermeküket. A bűncselekményt megelőzően nem volt közöttük komolyabb konfliktus, veszekedés, kapcsolatuk lényegében problémamentes volt.

A vádlott és élettársa 2013. szeptember 20-án közös bevásárlás után, 12 óra 15 perc körül érkeztek meg mélykúti lakóházukba, gyermekük ekkor iskolában volt. A férfi az előszobában magához vett egy kalapácsot és a nappaliba belépő asszony után ment. Miután utolérte, a kalapács fejének tompa részével egyszer nagy erővel lesújtott a nő fejére. Az ütéstől az asszony a földre esett és elvesztette az eszméletét. Ezután a férfi a nő mellé térdelt, s még legalább 4-5 alkalommal, nagy erővel lesújtott a kalapáccsal a fejére.

Az áldozat a bántalmazás miatt a fején számos sérülést - köztük súlyos koponyacsonttöréseket - szenvedett, amelyek miatt azonnal, a helyszínen meghalt. A bűncselekmény után a férfi - egy ismerőse javaslatára - önként feladta magát a rendőrségen.
A nyomozás adatai szerint a vádlott a tettét az elkövetés reggelén előre kitervelte, a végrehajtás módját és eszközét átgondolta, eltervezte. Tettét az emberi élet kioltásával általában együtt járó fájdalmat lényegesen meghaladó, rendkívüli brutalitással hajtotta végre. A vádlottat a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, ügyében a Kecskeméti Törvényszék hoz ítéletet. A vádlott ideiglenes kényszergyógykezelés alatt áll, a beszerzett bizonyítékok szerint elmeállapota miatt nem büntethető, ezért a főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta vele szemben.

Szerző

Húsz évet is kaphat a játékpisztolyos rabló

Vádat emeltek azzal a 45 éves férfival szemben, aki nyolc fegyveres rablást követett el főleg pénzintézetekkel szemben 2013 szeptembere és októbere között  - közölte a HavariaPress.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a 45 éves férfival szemben, aki tavaly ősszel, alig másfél hónap leforgása alatt - több esetben egy társa segítségével - összesen nyolc fegyveres rablást követett el, elsősorban pénzintézetek ellen.

A vádirat szerint a vádlott 2013 szeptembere és októbere között sorozatjelleggel, összesen nyolc esetben követett el fegyveres rablásokat; ezen belül hat különböző pénzintézetet, továbbá egy cipő-, és egy ruhaboltot rabolt ki - vagy kísérelt meg kirabolni. A bűncselekményeket a vádlott lőfegyvernek nem minősülő, de annak látszó játékpisztollyal, több alkalommal egy fiatalabb társa közreműködésével követte el. A vád szerint, a 22 éves férfi jellemzően az elkövetést megelőző egy-két nappal bement a ,,kiszemelt" pénzintézetbe, alaposan megfigyelte a helyszínt és környékét, majd az így megszerzett információkat (pl. biztonsági őrök, illetve alkalmazottak száma, forgalom stb.) megosztotta a vádlottal, a cselekmények elkövetésének idején pedig a gépkocsiban várakozott.

A két férfit a rendőrök 2013. október 29-én fogták el, amikor a II. kerületi Hidegkúti úton található egyik pénzintézetet próbálták meg kirabolni. A nyomozók a megtámadott pénzintézetben tartózkodtak, éppen a bankrablókról adtak személyleírást az alkalmazottaknak, amikor a vádlott napszemüvegben, a fején egy sapkával, az arcát pedig egy sállal eltakarva megjelent.
A Fővárosi Főügyészség a két férfit több rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. A 45 éves vádlott esetében a bűncselekmény büntetési tételének felső határa - mivel a férfi erőszakos többszörös visszaesőnek minősül - húsz évig terjedő szabadságvesztés.

Szerző