Előfizetés

Pisztollyal kergették a szerelőket Esztergomban

Publikálás dátuma
2014.08.13. 11:58
Képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock, Getty Images.
Pisztollyal fenyegetőzve üldözte el az áramszolgáltató munkatársait az az esztergomi férfi, aki lopta az áramot.

Illegális áramvételezést próbáltak leleplezni az áramszolgáltató szakemberei, mikor az ingatlan tulajdonosa, a 60 éves M. Tibor rájuk támadt. A férfi magához vette gázpisztolyát, és azzal fenyegetőzve elzavarta őket.

A férfit otthonából állították elő a rendőrök, az Esztergomi Rendőrkapitányság kényszerítés miatt indított ellene eljárást.

Szexuális erőszak áldozata lett egy kislány

Publikálás dátuma
2014.08.13. 11:49
Képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock, Getty Images
Szexuális erőszakkal gyanúsítanak egy 17 éves fiatalembert, aki egy hosszúperesztegi rendezvényen erőszakoskodott egy 13 éves lánnyal.

Fiatalokból álló társaság szórakozott egy Hosszúperesztegen tartott szabadtéri rendezvényen augusztus elején. A tizenéves fiúk és lányok táncoltak, ismerkedtek egymással. Egy alsóújlaki fiú közelebbi kapcsolatba szeretett volna kerülni az egyik egervögyi lánnyal.

A 13 éves lány szerint a 17 éves fiú erőszakosan viselkedett vele szemben. A rendőröknek a lány édesanyja jelezte az esetet. A sárvári rendőrök a bejelentéstől számított négy órán belül elfogták és őrizetbe vették a fiatalembert, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az őrizetbe vett, szexuális erőszakkal meggyanúsított fiút a Szombathelyi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Hamis volt a Csillagok háborúja a Szigeten

Publikálás dátuma
2014.08.13. 11:38
Fotó: Thinkstock, Getty Images
Közel 200 ezer forint értékben foglaltak le hamis, Star Wars feliratú ruhákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Sziget Fesztivál helyszínén.

A NAV pénzügyőrei a Sziget Fesztivál területén már a -1. napon megkezdték az ellenőrzéseket, a ruházati termékeket forgalmazó árusokat sem kímélve. Az egyik eladónál a pénzügyőrök 116 darab Star Wars mintájú, védjegyoltalom alatt álló ruhaneműt találtak.

A pénzügyőrök a 174 ezer forint értékű ruházati terméket lefoglalták és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek NAV pénzügyi nyomozóinál.