Meghackelték Medvegyev twitterét

Feltörték az orosz kormányfő twitter-fiókját, s a lehetőséget kihasználva a hacker Dmitrij Medvegyev nevében közzétette: szégyelli magát kormánya tettei miatt és lemond hivataláról. Az internetes behatoló mintegy negyven percig ontotta a rövid üzeneteket Medvegyev mikroblogjáról.

Moszkvai helyi idő szerint 10 óra 20 perckor tört be a hacker, az orosz kormányfői hivatalnak jónéhány percbe telt, mire közzétették, az üzenetek nem Medvegyevtől származnak. A Kremlt és Putyint bíráló megjegyzéseket azóta törölték. Az orosz kormányfő orosz nyelvű twitterén jelentek meg a hamis bejegyzések, az angol nyelvű fiókját nem érintették. Medvegyev 2010 óta twitterezik.

Szerző

Villámcsapás gyújtott fel egy nyaralót Kőröshegyen

Villám csapott egy nyaralóépületbe Kőröshegyen. A házat elborító lángokat a tűzoltók megfékezték - értesült a HavariaPress.

Teljes terjedelmében lángolt a siófoki tűzoltók megérkezésekor az öreghegyi nyaraló, melybe villám vágott csütörtökön délelőtt. A lezárt, lakatlan házat pusztító lángokat négy vízsugárral sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Szerző

Szűkül a Szentendrei út

Péntektől augusztus végéig forgalomkorlátozással járó munkákat végeznek a főváros III. kerületében, a Szentendrei úton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK tájékoztatása szerint az esztergomi vasútvonal építéséhez kapcsolódóan a Szentendrei út pályáját 137 méter hosszúságban kiszélesítik és a vasúti felüljáró építésekor megrongálódott útburkolatot is helyreállítják. Az ehhez szükséges forgalomterelés két ütemben valósul meg.

A munkát a Pók utcánál, a Szentendrei út városközpont felé vezető oldalán kezdik meg: a szabványnak megfelelően kiszélesítik a vasúti híd alatt átvezető útpályát. A második ütemben ugyanott, a városközpont felé vezető oldalon a két belső sáv marását és aszfaltozását végzik. A munkaterület mellett két sávon haladhat a forgalom - írták.

A forgalomkorlátozással járó munkák a tervek szerint iskolakezdésig, augusztus 31-éig befejeződnek. Szeptember 10-éig már csak közúton kívüli, a forgalmat nem korlátozó munkákat kell elvégezni - tették hozzá.

Szerző