Neuer, Robben vagy Ronaldo?

Publikálás dátuma
2014.08.14. 19:49
A 2013-as díjátadó. Fotó: Harold Cunningham/Getty Images
Manuel Neuer, Arjen Robben és Cristiano Ronaldo közül kerül az Év játékosa az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA).

A szervezet honlapján olvasható csütörtöki hír szerint a 2013/14-es szezon győztesét augusztus 28-án hirdetik ki a Monacóban sorra kerülő élő szavazás után.
Az UEFA 54 tagországának újságírói körében lebonyolított voksolás első fordulójában tíz játékos került be a legjobbak közé, közülük a második körben a Bayern München német, illetve holland játékosa, valamint a Bajnokok Ligája- és friss Szuperkupa-győztes Real Madrid portugál sztárja kapta a legtöbb pontot.
Ezt a díjat negyedszer ítélik oda, Ronaldo minden alkalommal ott volt a legjobb három között, nyernie azonban eddig egyszer sem sikerült. 2011-ben Lionel Messi, 2012-ben Andrés Iniesta, tavaly pedig Franck Ribéry lett az első.

Az idei voksolás további helyezettjei:
4. Thomas Müller (német, Bayern München) 39 pont
5. Philipp Lahm (német, Bayern München) és Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 24-24
7. James Rodríguez (kolumbiai, AS Monaco FC/Real Madrid) 16
8. Luis Suárez (uruguayi, FC Liverpool/FC Barcelona) 13
9. Ángel Di María (argentin, Real Madrid) 12
10. Diego Costa (spanyol, Atlético Madrid/Chelsea) 8

Szerző

NB I - 27-én pótolják az FTC-Dunaújváros meccset

Augusztus 27-én pótolják a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójából elhalasztott Ferencváros-Dunaújváros Pase mérkőzést.

A találkozót azért nem az eredeti, múlt hétvégi időpontban játszották le, mert a Ferencváros vasárnap a Chelsea elleni gálamérkőzéssel avatta fel új stadionját, a Groupama Arénát.

Szerző

Ajándékozz egy fát Rómának!

Publikálás dátuma
2014.08.14. 12:52
Ősfák a Villa Borghesében - Fotó: Facebook
Ajándékozz egy fát Rómának névvel indított parkosítási akciót az olasz főváros főpolgármestere: rómaiak és turisták 250 euróért saját fát ültethetnek el.

Ezért az összegért az Örök Város honlapján lehet kiválasztani a nekünk tetsző fát, és azt is, hogy Róma melyik kerületében ültessék el az erre kijelölt övezetek közül.  A fa mellett tábla tünteti majd fel az adományozó nevét, vagy azét, akinek ajánlják.

A Róma zöldövezetének bővítését szolgáló kezdeményezés Ignazio Marino főpolgármestertől származik. Marino elmondta, hogy a Rómában elültetett fa akár házassági évfordulóra vagy más jelentősebb dátumra is emlékeztethet. A fa elültetésének finanszírozója oklevelet is kap a Várostól.

Róma évezredes műemlékei mellett mindig is híres volt csodálatos fáiról. A Forum Romanum olajfái ugyanúgy régi időkről regélnek, mint Caracalla termáinak pineái, de a Rómába látogatók gyönyörködhetnek a Villa Borghese ősfáiban, és enyhet kaphatnak a Tevere parti platánok méltóságteljes lombjaitól is.

.

Szerző