Előfizetés

Hatan szenvedtek füstmérgezést egy budapesti lakástűzben

Publikálás dátuma
2014.08.15. 17:24
Fotó: Thinkstock, Getty Images.
Hat ember, köztük egy gyerek szenvedett füstmérgezést, amikor pénteken tűz ütött ki egy budapesti bérház 4. emeleti lakásának konyhájában, a IV. kerületben - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kiss Norbert elmondta, hogy a hat ember közül hármat, két felnőttet és egy gyereket a mentők kórházba vittek. Közlése szerint a Csíksomlyó utcai épületben keletkezett tűzet a lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt megfékezték, többen eközben kaptak füstmérgezést.

A tűzoltók átszellőztették az épületet - közölte Kiss Norbert.

Halálos gázolás a gödöllői HÉV-vonalán

Halálos gázolás történt a gödöllői HÉV vonalán, a XVI. kerületi Veres Péter úton - közölte Kiss Norbert, a fővárosi katasztrófavédelem helyettes szóvivője.

 Gresz Mihály, a BKV fődiszpécsere elmondta: a baleset miatt - a helyszínelés ideje alatt - egy vágányon váltakozva közlekedik a HÉV Nagyicce és Cinkota között, ezért a menetrendben kisebb csúszások lehetnek.

Vádemelés életveszélyes verekedő ellen

Emberölés kísérlete és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki 2011 novemberében egy budapesti tömegverekedés során életveszélyes sérülést okozott ellenlábasának - közölte a főügyészség helyettes vezetője.

Szoboszlai-Szász Richárd elmondta, hogy: a vádlott és társasága 2011. november 18-án éjszaka egy XV. kerületi szórakozóhelyen italozott, amikor megérkezett egy másik társaság a presszóba.

Egy korábbi személyes konfliktus miatt a két csoport tagjai között hangos szóváltás alakult ki, ezért a biztonsági őrök szétválasztották és kikísérték őket a szórakozóhelyről, egyúttal a helyszínről való távozásra szólították fel a két társaságot.

Ekkor mindkét csoport a biztonsági őrök ellen fordult; a közelben parkoló autóikból különböző eszközöket, baseball ütőt, gázpisztolyt, gumilövedékes pisztolyt vettek magukhoz. Utóbbiakkal több lövést adtak le a biztonsági őrök felé, végül elhajtottak a helyszínről. Ugyanakkor pár órával később a két társaság tagjai az erzsébetvárosi Klauzál téren akadtak össze, ahol baltanyéllel, kisbaltával, gázpisztollyal, késekkel felszerelkezve estek egymásnak. Ennek során a vádlott egy fejszével fejen ütötte a másik társaság egyik tagját, akit életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

A két csoport többi tagja ellen a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat - közölte a főügyész-helyettes.

Az emberölés kísérletének büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés - tette hozzá