Előfizetés

Újfajta baleset: szelfizés közben lezuhantak

Publikálás dátuma
2014.08.15. 20:19
Fotó: Chris McGrath, Getty Images
Szelfizés közben zuhant a mélybe a tetőteraszról és megsebesült öt helyi lakos a Barcelona melletti Sitges fürdőhelyen pénteken. Négy férfi súlyosan, egy nő életveszélyesen megsérült.

A 44-49 évesekből álló baráti társaság egy sitgesi lakóház tetejére ment fel, ahol a helyi lakosokból álló csoport tagjai rátámaszkodtak az épület korlátjára, hogy szelfit, vagyis önportrét készítsenek. A korlát a súlyuktól kidőlt, a társaság hat méter mélybe, a járdára zuhant - közölte a spanyol mentőszolgálat (SEM) a Diário Córdoba hírportál szerint.

Az életveszélyesen sérült, eszméletlen nőt a barcelonai Bellvitge kórházba szállították, a négy férfit három másik helyi kórházban ápolják. A városi hatóság vizsgálatot indított, annak felderítésére, hogy miért dőlt ki a háromszintes épület tetőteraszának korlátja.

Kokain csempészett a mellében egy nő

Publikálás dátuma
2014.08.15. 19:18
Képünk illusztráció. Fotó: Junko Kimura, Getty Images
Mellimplantátumaiba rejtve próbált 1,7 kilogramm kokaint Kolumbiából Spanyolországba csempészni egy venezuelai nő, akit feltartóztattak a madridi reptéren - írja az ABC hírportál.

A rendőrség szerint az utasok átvizsgálásakor a nő furcsa mozgása, testtartása keltette fel a kábítószer-ellenes munkatársak figyelmét. Miután a poggyászában nem találtak semmit, a 43 éves nőt motozásnak vetették alá, amelynek során a rendőrök mindkét mell esetében rendellenességekre lettek figyelmesek. Ekkor a gyanúsított ideges lett, és bevallotta, hogy a mellimplantátumait kokainnal töltötték meg - áll a rendőrségi közleményben. A nőt kórházba szállították, ahol eltávolították az implantátumokat, amelyekben összesen 1,7 kilogramm kokaint találtak. 

Nem ez az első eset, hogy a spanyol rendőrség mellimplantátumokba rejtett kábítószerre bukkant. 2012-ben egy panamai nő implantátumai voltak hasonló módon másfél kilogramm kokainnal megtöltve. A beültetés sebei még véreztek a kötések alatt, amikor a rendőrség feltartóztatta a nőt.

A spanyol rendőrség különleges egységet tart fenn a jelentősebb drogkereskedelemmel bíró országokból érkező utasok ellenőrzésére. Az egység ebben az évben eddig csak a madridi reptéren nagyjából 500 kilogramm kokaint és 6 kilogramm heroint foglalt le, miközben letartóztatott 189 személyt.

Figyelem! Torlódás lesz szombaton az M0-áson

Publikálás dátuma
2014.08.15. 18:57
Fotó: Bielik István, Népszava.
Sávlezárással járó burkolatjavítást végeznek az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán Gyál térségében szombat reggel nyolc órától, emiatt dugóra lehet számítani - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője pénteken az MTI-t.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy a munkálatok idejére az M0-s 33-as kilométerszelvényénél lezárják a két külső sávot, így ezen a szakaszon csak egy sávon haladhat majd a forgalom.

A társaság szakemberei gyorskötő betonnal javítják a betonburkolatot, és a sávokat a munka elvégzése után, vasárnap reggel nyolc óra körül adják vissza az autósoknak.

A várható torlódás miatt a forgalmi helyzetről érdemes lesz tájékozódni az Útinform honlapján - tette hozzá az osztályvezető.