Biczó döntős 200 méter pillangón

Biczó Bence a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter pillangó csütörtöki fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A szám Eb-ezüstérmese a második elődöntőben harmadikként csapott célba 1:56.44 perces idővel, ami 19 századdal volt jobb, mint a délelőtti előfutamban, és ezzel megelőzte az első elődöntő valamennyi indulóját is.

"Úgy érzem, nagyon össze van rakva a mozgásom, bár az időm még lehetett volna jobb is, már csak ezért is várom a döntőt" - nyilatkozta Biczó az MTI-nek.

Szerző
Frissítve: 2014.08.20. 22:15

Kozma Dominik negyedik 200 méter gyorson

 Kozma Dominik negyedik lett a 200 méter gyors szerdai döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon.

A Kőbánya SC versenyzője jól kezdett, 50 méter után másodikként fordult, majd valamelyest visszaesett a második hosszon, de a harmadikra újítani tudott, így a győzelemért csatázó német Paul Biedermann és szerb Velimir Stjepanovic mögött harmadikként vágott neki az utolsó 50 méternek, amelynek végére azonban elfáradt és a szám olimpiai és világbajnoka, a francia Yannick Agnel megelőzte.

Kozma így is erőn felül teljesített, ugyanis 1:46.78 perces idejével egyéni csúcsot úszott, s mindössze 13 századdal maradt le a dobogóról.

"Elégedett vagyok, nagyon, az külön jó, hogy tovább javítottam az egyéni csúcsomat. A kezdésem túl erős volt, s a százas fordulónál kissé le is lassultam, de aztán megint felvettem a ritmust, kevés hiányzott a bronzéremhez. Viszont ez a negyedik hely is nagyon értékes, hiszen ez volt az első olyan nemzetközi versenyem, amikor mindenki itt volt, aki számít" - mondta az MTI-nek Kozma.

A győzelmet a 400 méteren is győztes Stjepanovic szerezte meg két századdal megelőzve a háromszoros Eb-címvédő Biedermannt.

Szerző
Frissítve: 2014.08.20. 22:15

Hosszú és Verrasztó döntős 200 m vegyesen

Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is bejutott a 200 méter vegyes csütörtöki döntőjébe a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A 400 méteren aranyérmes Hosszú a második futamot megnyerve a legjobb idővel jutott a fináléba, míg Verrasztó az első elődöntőben lett második, összesítésben pedig negyedik.

Mindkét magyar versenyző jelentősen javított a délelőtti előfutamban elért idején, Hosszú - aki tíz egyéni és egy váltószámban indul a kontinensviadalon - két és fél másodpercet gyorsulva 2:08.41 perces Európa-bajnoki csúccsal zárt, míg Verrasztó közel másfél másodpercet faragva az idejéből 2:12.60 perc alatt teljesítette a távot.

Szerző