Allergiás rohama miatt szorult mentésre egy nő

Allergiás rohamot kapott egy nő egy vitorláson Balatonfüred partjainál. A vízimentők siettek a segítségére, a bajba került nőt kórházba kellett szállítani - értesült a HavariaPress.

A 48 éves nőt Balatonfüred partjaitól másfél kilométerre, egy vitorláson kapta el a roham. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai központja a Rupert sürgősségi mentőhajót indította Tihanyból a bajba jutott megmentésére. A Balatonfüred előtti nyílt vízen várakozó vitorláshoz 5 perc alatt érkezett a szakszerű segítség, az asszonyt a sürgősségi mentőhajó orvosa látta el. 

Nem sokkal később, az Ábrahámhegy előtti nyílt vízről kértek segítséget egy kis vitorláson ülő és sodródó utasok. A hajó vitorlája elszakadt, a vízimentők mentőhajója a sérült hajót s utasait is biztonságosan a partra juttatta.

Szerző

Gázömlés miatt lakóházakat uszodát kellett kiüríteni

Lopási kísérlet közben megrongálták ismeretlenek egy gázcső elzáróját, s ezzel gázömlést idéztek elő a veresegyházi Csomádi utcában.

A Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a környéken négy lakóházat és egy uszodát is ki kellett üríteni a veszélyhelyzet miatt. A Csomádi utcai iskola mellett, egy elhagyatott épület oldalán lévő csőből ömlött a gáz, ezért száz méteres sugarú körben lezárták a környéket, miközben a gödöllői tűzoltók feszítő-vágóval elszorították a vezetéket.  

Négy házból 10 lakónak kellett átmenetileg kiköltöznie, s a szomszédos uszodában tartózkodó 15 embert is a szabadba kísérték. A sérült vezetéket az időközben értesített gázművek szakemberei fogják megjavítani. 

Szerző

Karambolok, torlódás, zárlat az M7-esen

Két karambol is történt az M7- es autópálya szabadbattyáni szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon  - értesült a HavariaPress. Az autópálya 90-es kilométerszelvényben a megnövekedett járműforgalom miatt korlátozták a forgalmat

Néhány perc különbséggel két közúti közlekedési baleset történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 74-es kilométerszelvényben. Két-két autó ütközött össze egymástól néhány száz méter távolságra Szabadbattyán közelében. A sérült járműveket a leállósávra vitték.

Az autópálya 90-es kilométerszelvényben a megnövekedett járműforgalom miatt korlátozták a forgalmat és itt nem is lehet felhajtani az autópályára - írja a police.hu. A járművezetőnek azt ajánlják, hogy a 71-es számú főútról a 7-es számú főút felé folytassák útjukat, majd később az M7-es autópálya 80-as kilométer szelvényében visszatérhetnek az M7-es autópályára.

Szerző