Csaknem kétszázötven határsértőt fogtak el Csongrádban

Csaknem 250 határsértőt fogtak el a hétvégén Csongrád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: az elmúlt három napban 242 határsértőt állítottak elő, köztük 53 gyermeket. A legtöbben Ásotthalom és Röszke külterületén próbálkoztak illegálisan bejutni az országba, és ezzel a schengeni övezetbe.     

A legnagyobb csoportot szombat délután fogták el Röszke külterületén a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve. A 21 koszovói és afgán állampolgár között 8 gyermek is volt.     

Elfogtak egy embercsempészt is, a vajdasági, martonosi férfi fejenként 200 euróért vállalta, hogy Ásotthalom térségében átkíséri a határon az embereket. A rendőrök a polgárőrök segítségével a szerb férfi mellett 8 afgán, 1 iráni és 1 pakisztáni állampolgárt állítottak elő.     

A szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Szerző

Égő autó, útzár az M7-esen

Teljes útzár van az M7-es autópályán a Budapest felé vezető oldalon egy kigyulladt személyautó miatt a 128-as kilométernél - közölte hétfő délelőtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A jármű a Balatonőszöd és Balatonszárszó között a leállósávban gyulladt ki, a tűzben senki nem sérült meg.

A rendőrség a forgalmat a balatonőszödi lehajtónál a 7-es főútra tereli. Az autópályára a balatonszárszói felhajtónál lehet visszatérni.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt írta, hogy a lángokat a tűzoltók rövid időn belül eloltották.

Szerző

Pusztító erejű földrengés Peruban

Szökőárral is fenyegető, nagy erejű földrengés volt hétfőre virradóra Peru déli részén.

Az amerikai geológiai intézet (USGS) bejelentése szerint a Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű földmozgás epicentruma a fővárostól, Limától 470 kilométerre északkeletre, közel 60 km-es mélységben volt. Áldozatokról, károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

 A Csendes-óceáni szökőár-riasztó központ arra figyelmeztetett, hogy a hasonló erejű földrengések helyi cunamikat gerjeszthetnek az epicentrumtól 100 km-es körzetben.

 

 

Szerző