Rács mögött a vakokat megtámadó tizenéves

Elrendelte a bíróság annak a 14 éves fiúnak az előzetes letartóztatását, aki két vak embert megtámadott és kirabolt Budapesten, a Vakok Intézeténél a napokban - tudta meg a HavariaPress.

Augusztus 18-án kora este, a XIV. kerületi Hermina út és Ajtósi Dürer sor kereszteződésénél, a Vakok Állami Intézetének közelében várta áldozatait a kamasz. Az első megtámadott gyengénlátó férfitól a szatyrát próbálta megszerezni. Áldozata nem eresztette, ezért hagyta a szatyrot, s veréssel fenyegetőzve, pénzt kezdett követelni. A férfi átadta a nála lévő aprópénzt, támadója azzal elmenekült. Néhány perccel később újra lecsapott a fiú: egy másik vak férfi nyakából letépte aranyláncát, majd elfutott.

A zuglói nyomozók a BRFK bevetési osztályának segítségével egy héttel a támadások után, augusztus 25-én elfogták a 14 éves fiút. A rablással meggyanúsított fiatalt őrizetbe vették, majd csütörtökön a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Szerző
Témák
bűnügy rablás

Hazahoztak Frankfurtból egy hódmezővásárhelyi csalót

Publikálás dátuma
2014.08.28. 23:15
FOTÓ: MTI, Mihádák Zoltán
 Hazahoztak Frankfurtból egy hódmezővásárhelyi férfit, aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

Kovács Viktória elmondta, a 36 éves férfit a frankfurti repülőtéren fogták el a német hatóságok július 29-én.
A férfi 2009-től a nevéhez köthető cégek vezetőjeként koordináló, irányító embereket bízott meg azzal, hogy a cégek valótlan tartalmú számlákat állítsanak ki. A kiállított számlák alapjául fiktív megbízási szerződések szolgáltak. A kiállított számlák összege elérte az 1,3 milliárd forintot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerint a cégek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak hamis adóbevallásokat nyújtottak be, hogy csökkentsék a befizetendő áfa összegét, ezzel körülbelül 270 millió forint kárt okoztak az államnak.
A férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - mondta Kovács Viktória.

Szerző

Személy- és teherautó ütközött a 7-es főúton Kőszárhegynél

Teljes útlezárás mellett zajlik a műszaki mentés a 7-es főúton Kőszárhegy térségében, ahol egy személykocsi és egy teherautó ütközött össze csütörtök délután.

A balesetnek egy könnyű sérültje van. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 7-es főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a rendőrök egy párhuzamos útszakaszra terelik.

Szerző