Lángolt egy autó az M1-esen

Kigyulladt és teljesen kiégett egy személyautó az M1-es autópályán, a Komárom-Esztergom megyei Mocsa közelében - értesült a HavariaPress.

A sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 77-es kilométernél gyulladt ki egy személygépkocsi hétfőn reggel. A lángokat a tatabányai tűzoltók két vízsugárral eloltották. A tűzben senkinek nem esett baja. A helyszínelés és a tűzoltási utómunkálatok idejére a Hegyeshalom felé vezető oldal egyik sávját lezárták.

Szerző

Mérgező anyag szivárog

Egészségre ártalmas, maró hatású vegyi anyag szivárog egy vasúti tartálykocsiból a ferencvárosi pályaudvar egyik, vasúti forgalomtól elzárt mellékvágányán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Tájékoztatásuk szerint a tartályvagonból körülbelül egy deciliter vegyi anyag csöpögött ki, környezetében mérgező gázokat nem tudtak kimutatni. A MÁV vegyi elhárító egysége mellett a fővárosi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a katasztrófavédelmi mobil labort is riasztották.

A MÁV vegyi elhárító egysége megpróbálja megszüntetni a szivárgást. Amennyiben ez nem sikerül, átfejtik a tartály tartalmát egy másik, ép tartályvagonba - derül ki a közleményből.

Szerző
Frissítve: 2014.09.08. 09:13

Kölcsön fiktív halottak temetésére

Több százezer forintot kért kölcsön nem létező rokonainak temetésére egy magát biztosítási ügynöknek kiadó férfi. A pénzt ismerőseitől, volt ügyfeleitől csalta ki - adta hírül a heol.hu.

 Az ügyben megszületett a Gyöngyösi Járási Ügyészség vádirata. A vád szerint a 68 éves P. Lajos múlt év júniusában nem is létező rokona temetésére kért kölcsön 100 ezer forintot egy nőtől, ám a férfinak nem állt szándékában megadni a hitelt.

A félrevezetett nő nem gyanakodott, P. Lajos pedig novemberben 300 ezret csalt ki áldozatától, mondván, a pénz az ügyvédre kell az „elhunyt” örökségének megszerzéséhez.

Nem ez volt az utolsó eset, egy férfitól félmilliót könyörgött ki gyászszertartásra, ekkor már másodszor "temette el" ugyanazt a sosem volt rokonát. Áldozatának azt ígérte, az örökségből rendezi adósságát. E helyett később megint félmilliót kapott az illetőtől, akinek azt hazudta, a hagyatékhoz csak akkor jut hozzá, ha lerója az illetéket, ám arra nincs elég pénze.

Tavaly október és idén január között pedig 800 ezer forintot kért hitelbe egy gyöngyösi asszonytól azt füllentve, hogy közjegyzőnél van lekötve a pénze. A vádhatóság P. Lajost több rendbeli kisebb, illetve nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Indítványozza, hogy a bíróság a vádlottra tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Emellett bírálja el a sértettek polgári jogi igényét, kötelezze a terheltet a csalással nekik okozott kár megtérítésére.

Szerző
Frissítve: 2014.09.07. 22:40