Előfizetés

Itt tartunk - Kenyérbérlet a nélkülözőknek

Publikálás dátuma
2014.09.10. 16:43
MTI Fotó: Kallos Bea
A főváros III. kerületében élő nyugdíjasoknak  és nélkülözőknek kenyérbérletet bocsát ki a szeretetszolgálat és Óbuda-Békásmegyer önkormányzata.

A bérletszelvények kedvezményezettjei a tervek szerint havonta ezer kilogrammnyi kenyeret vásárolhatnak meg féláron a szeretetszolgálat Zápor utcai pékségében. 

A szeretetszolgálat közlése szerint az egyenként tíz kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer önkormányzata a szociális intézményein keresztül juttatja el azoknak, akiknek szükségük van a segítségre.  A Zápor utcai szociális pékségben így 100 forintért vásárolhatnak egykilós kenyeret, vagy 50 forintért juthatnak hozzá egy félkilós cipóhoz.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere állásfoglalásában azt írja: nélkülözőknek ételt juttatni a legszebb szociálpolitikai tevékenység, és külön örül annak, hogy ebből helyi vállalkozók is kiveszik a részüket.

Elutasította a bíróság az MKB Euroleasing keresetét

Elutasította az MKB Euroleasing Autóhitel Zrt. magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A bíróság a pénzintézetet 1,513 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte.

Az ítélet szóbeli indoklása során a törvényszék kiemelte, hogy a felperes cég árazási, ügyfélminősítési és egyéb csatolt szabályzatait nem vizsgálta, mivel azok nem képezik a per tárgyát. Mint eddig számos pénzintézet esetében, a bíró most is hangsúlyozta: az általános szerződési feltételeknek minden, a közelmúltban elfogadott devizahiteles törvényben foglalt elvnek meg kell felelniük. Mivel ezen kitételnek a kölcsönszerződések egyoldalú módosításra vonatkozó kikötései nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek és érvénytelenek.

Orbán vejének testvére a NAV vezetői között

Tiborcz István bátyja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályát vezeti – tudta meg az Átlátszó. Tiborcz Péter korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadójaként dolgozott, és igazgatósági tag volt a NAV informatikai elnökhelyettese, Vágujhelyi Ferenc korábbi vállalkozásában.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Informatikai Fejlesztési Főosztályán főosztályvezető lett egy bizonyos Dr. Tiborcz Péter Sándor – derül ki abból a 2014 augusztusi hivatalos táblázatból (xls), amelyben a NAV vezetőit sorolják fel.

Mivel ugyanígy hívják a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a testvérét is, ezért az Átlátszó közérdekű adatigénylést nyújtott be az adóhatósághoz, amelyben Tiborcz Péter önéletrajzát kérte. A NAV az önéletrajzot nem adta ki, viszont lehetőséget biztosított a dokumentumba való betekintésbe.

A teljes cikket itt olvashatja.