Lőrincz Viktor bronzérmes

Lőrincz Viktor bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A ceglédi versenyző a horvát Nenad Zugaj, a cseh Artur Omarov és a fehérorosz Dzsavid Hamzatov legyőzésével jutott el az elődöntőig, ott egyetlen intéssel alulmaradt a későbbi győztes francia Mélonin Noumonvival szemben. 

A harmadik helyért kiírt mérkőzésen a svéd Kristofer Johansson volt az ellenfele. Az első két és fél perc tusakodással telt el, a magyar birkózó tűnt aktívabbnak. Egyszer le is vitte ellenfelét, majd mögéje is került, lábhasználat miatt azonban - amint az a nemzetközi szövetség internetes közvetítéséből kiderült - nem kapott pontot. Ezután a mérkőzésvezető megintette Johanssont, a svédnek térdelőállásba kellett lemennie. Lőrincz ekkor még nem tudott rajta pontot érő akciót végrehajtani, a rövid pihenő után azonban a negyedik percben ismét megintették a svédet, amiért már járt a pont a magyarnak, ráadásul ezúttal két pörgetés is következett további egy-egy pontért. A 3-0-s állás a folytatásban már nem változott.

Struhács György, a kötöttfogásúak kapitánya az MTI érdeklődésére úgy összegzett, hogy "nagyon jól birkózott ma Viktor". 

"Az elődöntőben annyi történt, hogy a francia erősebb volt nála, azon kell majd dolgoznunk a jövőben, hogy ezt a kis lemaradást is behozza. A bronzmeccsen aztán mindent úgy csinált, ahogy megbeszéltük, betartotta a taktikai utasításokat, összeszedetten birkózott" - tette hozzá.

A szakág vezetője a 75 kilós Szabó Lászlóra is kitért, aki sikeresen megvívott első mérkőzése után 4-0-s előnyről kapott ki. Struhács György bosszantónak nevezte a történteket, s úgy fogalmazott: taktikai hibák vezettek a korai búcsúhoz.

Lőrincz Viktor a tavaly Budapesten elért harmadik helye után pénteken pályafutása második vb-érmét szerezte meg, ez a magyar küldöttség első taskenti érme.

Szerző
Frissítve: 2014.09.12. 19:46

Sportlövő-vb - Bronzérmes a magyar csapat női légpisztolyban

A Tobai-Sike Renáta, Csonka Zsófia, Nemes Adrienn alkotta magyar trió bronzérmet nyert a női légpisztoly csapatversenyében a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

A sportpisztolyban egyéniben bronzérmes és ezzel olimpiai kvótás Tobai-Sike 388, míg Csonka 377, Nemes pedig 375 kört lőtt az alapversenyben, s ezzel 1140 körös teljesítménnyel szerezte meg a harmadik helyet a csapat, egy körrel lemaradva a második kínai és mindössze kettővel az aranyérmes szerb hármas mögött.

Ez a magyar küldöttség harmadik érme Granadában, Tobai-Sike szerdai bronza és a futócéllövő Sike József csütörtökön az 50 méteres 40 vegyes számban szerzett harmadik helye után.

Szerző

Birkózó-vb - Lőrincz kikapott az elődöntőben

A kötöttfogásúak 85 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a taskenti birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a tavalyi budapesti vb-n bronzérmes magyar versenyző a négy között a francia Mélonin Noumonvi ellen lépett szőnyegre, és mindössze egyetlen intéssel kikapott riválisától.

Szerző
Frissítve: 2014.09.12. 14:36