Előfizetés

Újabb árhullám várható a Cuhai-Bakony-éren

A lassú apadás után újabb árhullám várható a Cuhai-Bakony-éren.

Bőnyön a településen álló töltés közelébe 5000 homokzsákot helyeztek el a tűzoltók, míg Mezőörsön 500 homokzsákkal erősítették meg a kiépített védvonalat.

Készenlétben áll a mosonmagyaróvári Szigetköz mentőcsapat, így szükség esetén bármikor be tud avatkozni. A regionális vízügyi igazgatóság kevéssel korábban jelezte, hogy a Lajtán reggel nyolc órakor másodfokú készültség lépett életbe, a szerdai tetőzéskor pedig a vízszint meghaladhatja a harmadfok határát.

Felfüggesztették Hiszékeny Dezső mentelmi jogát

Publikálás dátuma
2014.09.15. 17:59
FOTÓ: MTI, Illyés Tibor
Vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Országgyűlés hétfői ülésén felfüggesztette Hiszékeny Dezső szocialista képviselő mentelmi jogát.

A képviselők 148 igen, 25 nem, és 3 tartózkodó szavazattal hozták meg döntésüket.
Polt Péter legfőbb ügyész júliusban tett indítványt Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztésére.
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága kedden határozott arról, hogy Hiszékeny Dezső mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlésnek. Az ülésen meghallgatták Hiszékeny Dezsőt is, és ő is mentelmi joga felfüggesztését kérte.

Kedden lezárják az M0-s és az M6-os csomópontját

Átmenetileg lezárják az M0-s autóút és az M6-os autópálya csomópontját kedd reggel, mert az esőzések miatt megcsúszott rézsűt állítják helyre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék alámosta a csomópont mentén a rézsűt, annak helyreállítása a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen.
Az M1-es és az M7-es autópálya közös szakasza felől az M0-son autózók nem tudnak majd közvetlenül ráhajtani az M6-osra. Tovább kell haladniuk, és a sárga terelőtáblák jelzéseit követve - a 6-os főút felé - tudnak visszatérni az M0-sra vagy ráhajtani az M6-os autópályára Dunaújváros és Pécs irányába.
Az időjárás függvényében a rézsű helyreállítása akár szerdára is áthúzódhat, a társaság ezért a térségben közlekedők türelmét és megértését kéri.