Előfizetés

Hallgassa meg a legfőbb ügyészt is az igazságügyi bizottság!

Nincs ellenünkre az ombudsman meghallgatása, ha ugyanarra a napra a legfőbb ügyész meghallgatását is indítványozza az igazságügyi bizottság elnöke. De ha már az előre egyeztetett időpontoknál tartunk, szeretnénk választ kapni arra, mi a büntetőeljárási indoka annak, hogy Hiszékeny Dezső képviselőtársunkat éppen néhány nappal az önkormányzati választás előtt tervezik meggyanúsítani. Azt is tudni akarjuk, hogy négy éve miért éppen 4 nappal az önkormányzati választás előtt kézbesítette az ügyészség az idézést az azóta jogerősen felmentett Molnár Gyulának - írja közleményében Bárándy Gergely.

Nincs ellenünkre tehát, ha az Igazságügyi bizottság az előre egyeztetett időpontok gyanúja esetében vizsgálatot folytat, de az igen, ha a ma már a putyini autokrácia szellemében irányított kormány megint példát akar statuálni egy olyan független állami szerv vezetőjével, aki nekik nem tetsző döntéseket hoz. Pontosan úgy, ahogy annak idején a Legfelsőbb Bíróság elnökével, az adatvédelmi biztossal, a Költségvetési Tanács elnökével, avagy a teljes Országos Választási Bizottsággal tették.

Juhász Péter: a Fidesz le akar járatni

Az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje, Juhász Péter szerint a Fidesz megpróbálja őt lejáratni, mégpedig azért, hogy elterelje a figyelmet Rogán Antal belvárosi polgármesternek, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének "luxusingatlanáról".

Előzőleg a Fidesz-frakció közleményében Juhász Pétert "egy jogerősen elítélt drogos hazudozónak" nevezte, akinek céges érdekeltségei sajtóhírek szerint hétmillió forintos adótartozást halmoztak fel.

Erre reagálva az Együtt-PM társelnöke, V. kerületi polgármesterjelöltje az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott közleményében azt írta: "nem foglalkozom drogkereskedelemmel, és semmilyen adótartozásom nincs".

Juhász Péter szerint a Fidesz megpróbálja őt lejáratni, hogy elterelje a figyelmet "Rogán Antal magától növekedő luxusingatlanáról", vagy Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi Fidesz-KDNP-s polgármesterjelölt "fél áron vásárolt önkormányzati lakásáról".

Az Együtt-PM-es politikus ismét jelezte, polgári jogi keresetet nyújt be a Fidesszel szemben jó hírnévhez való jogának megsértése miatt.

A PestiSrácok.hu csütörtökön azt írta: a mérlegadatok elemzésével és más források összevetésével kiszámolták, hogy összesen több mint hétmillió forint adótartozással mentek csődbe és fantomizálódtak azok a vállalkozások, amelyeket Juhász Péter birtokolt vagy vezetett az elmúlt években.

Hidegfront - Lehűlés, hódara, talaj menti fagy

Publikálás dátuma
2014.09.21. 18:02
Fotó: Thinkstock
A jövő héten szelesebb és hűvösebb lesz az időjárás. Nappal 20 Celsius-fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, de néhol már talaj menti fagy is lehet, míg a hegyekben akár jégdara-, hódarazápor is hullhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn elsősorban délen és keleten várható további eső, zápor, keleten eleinte egy-egy zivatar. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb 16-20 fok között valószínű.

Kedden néhány órás napsütés lehet. Szórványosan kialakulhat zápor, a hegyekben jégdara-, hódarazápor is lehet. Az erős északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon és a főváros környékén viharos széllökések kísérik. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 14-19 fok között alakulnak.

Szerdán túlnyomóan napos, száraz idő lesz. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok, néhol talaj menti fagy is lehet. Nappal 14-19 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben napos idő várható fátyolfelhőkkel, majd délután északon, éjszaka másutt is megnövekszik a felhőzet, délutántól elsősorban az északi területeken zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-8 fok között valószínű, néhol gyenge talaj menti fagy előfordulhat. A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul.

Pénteken észak felől csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen fordulhat elő zápor. A szél viszont megerősödik. A minimumhőmérséklet 5-10, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan napos, száraz időre lehet számítani, a légmozgás is mérsékelt marad. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok lehet, néhol ismét előfordulhat talaj menti fagy. Nappal 15-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap többnyire napos, csapadékmentes lesz az idő. Gyenge marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.