Valószínűleg Bokros lesz a közös főpolgármester-jelölt

Publikálás dátuma
2014.09.29. 10:30
Fotó: Népszava, Tóth Gergő
A napok óta zajló tárgyalások nyomán úgy tűnik, hogy Falus Ferenc visszalép, és Bokros Lajos lesz a demokratikus ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje - jelentette ki az ATV hétfő reggeli műsorában a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Gréczy Zsolt elmondta: a DK elnöksége hétfői ülésén dönt Bokros Lajos támogatásáról; alapvető célkitűzéseivel, mint a demokrácia, a piacgazdaság és a szabadság kiteljesítése, egyetértenek.

Előzőleg több hírportál arról írt, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogat, visszalép Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom jelöltje javára.

Gréczy Zsolt úgy vélekedett, hogy Bokros Lajos komolyabb politikai tapasztalatokkal rendelkezik, mint Falus Ferenc, és közgazdasági szempontból is felkészült. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Falus Ferenc visszalépésének bejelentése elsősorban az Együtt-PM-re tartozik, hiszen Falus az ő jelöltjükként indult a főpolgármesteri poszt elnyeréséért.

A továbbiakban hangsúlyozta: mindettől azt várják, hogy új lendületet kap a kampány; Bokros vitakultúrája és személyes hitele nyílttá teheti a versenyt. Ebben a helyzetben Bokros Lajos megkaphatja azokat az óriásplakáthelyeket is, amelyeket eredetileg Falus Ferenc népszerűsítése érdekében kötöttek le - mondta Gréczy Zsolt.

Szerző

Magyar György visszalép Bokros Lajos javára

Bokros Lajos javára visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Magyar György. A jogász, aki civil szervezetek jelöltjeként pályázott a posztra, ezt több hétfő reggeli hírműsorban is elmondta.

Az ATV Start című műsorában Magyar György azt mondta: azt reméli, hogy bejelentése példaértékű lesz más pártjelöltek számára is. Annál is inkább, mert Bokros Lajost múltja és közgazdasági tapasztalata alkalmassá teszi a főváros vezetésére - tette hozzá.

A TV2 Tények című műsorában Magyar György úgy fogalmazott: "a mai napon valóban bejelentem a visszalépésemet". "Ezt én nem ma kezdtem, amikor szeptember nyolcadikára kiderült, hogy körülbelül kik állnak fel a rajtvonalra, onnan kezdve én azt kommunikálom, hogy nem szabad öt vagy hat kihívóval egy regnáló főpolgármesterrel szemben fellépni" - mondta.

Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom jelöltjeként szállt ringbe a főpolgármesteri poszt elnyeréséért.

Szerző

Felborult mikrobusz bénítja az M1-est

Felborult egy mikrobusz az M1-es autópálya Mosonmagyaróvárhoz közeli szakaszán. A mentés idejére lezárták a Hegyeshalom felé vezető oldalt - értesült a HavariaPress.

Hétfőn reggel 7 óra körül, a sztráda 151-es kilométerénél borult fel - egyelőre tisztázatlan körülmények között - egy mikrobusz. A járműben heten ültek, közülük egy ember sérült meg. A felborult mikrobusz elzárja a pályát, a Hegyeshalom felé vezető oldalt ezért le kellett zárni a műszaki mentés befejezéséig.

Szerző
Témák
baleset M1