Előfizetés

Gőgös: fegyelmi eljárás elé nézhet Szanyi Tibor

Publikálás dátuma
2014.09.29. 21:09
Szanyi Tibor még itthon Fotó: Népszava
Az MSZP elnökhelyettese szerint nem maradhat büntetés nélkül az, ha Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője uniós pénzen látta vendégül a gój motorosokat.

Gőgös Zoltán kérdésre beszélt erről hétfőn Budapesten újságíróknak a párt országos elnökségének üléséről távozóban. Mint mondta, ha igazak a hírek, akkor Szanyi Tibor fegyelmi eljárás elé néz. Hozzátette: először azonban meg kell kérdezni a politikust a történtekről, vagy tisztázza magát, vagy vállalja a következményeket.

Az Index írása szerint körülbelül 2700 eurót (mintegy 842 ezer forint) költött az Európai Parlament (EP) a Szanyi Tibor meghívására Brüsszelbe kiránduló 12 fős gój motoros csoportra. Szanyi Tibor egy fogadást bukott el a szélsőjobboldali gój motorosokkal szemben, ezért hívta meg őket Brüsszelbe. A motorosok sérelmezték, hogy a fogadás ellenére Szanyi egy forintot nem költött rájuk, hanem mindent elszámolt az EP terhére.

Az EP-képviselők lényegében bárkit meghívhatnak a parlamentbe, ahol a vendégeknek tisztségviselők magyarázzák el az EU működését, és a karzatról be is nézhetnek az ülésterembe. Egy képviselő egy évben legfeljebb 110 embert láthat vendégül öt csoportban, csoportonként legalább tíz emberrel - írta az Index.

MSZP: Szavazzunk Bokrosra!

Forrásaink szerint az MSZP elnöksége beállt Bokros Lajos mögé, és támogatja a magát jobboldalinak valló egykori pénzügyminisztert a főpolgármester-jelölti versenyben. 

Korábban Bárándy Gergely, az MSZP országos etikai bizottságának elnöke már azt mondta, az MSZP akkor jár el helyesen, ha nem áll be Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje mögé.

A politikus ezt hétfőn délután nyilatkozta újságíróknak az MSZP székháza előtt, érkezőben a párt fővárosi és országos elnökségének ülésére. A testület azt követően ül össze, hogy a baloldal közösen támogatott főpolgármester-jelöltje, Falus Ferenc hétfőn bejelentette: visszalép a jelöltségtől.  Bárándy Gergely kijelentette: az MSZP-nek jelenleg nincs főpolgármester-jelöltje. 

Szerinte ha pártja elvi politizálást kíván folytatni, nem tud hitelesen támogatni egy magát jobboldalinak valló politikust. 

 

Juhász Péter gyáva politikusnak nevezte Rogánt

Juhász Péter, az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje vitára hívta ki versenytársát, a fideszes Szentgyörgyvölgyi Pétert, akit felszólított arra, hogy ne bújjon el a nyilvánosság elől. Az ellenzéki politikus közleményében egyúttal újfent tagadta, hogy köze lenne Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez.

A Fidesz frakció egy korábbi közleményére reagálva az Együtt-PM társelnöke azt írta, hogy a hazugság nem lesz valóság attól, hogy többször elismétlik és ehhez kapcsolódva hangsúlyozta, hogy semmi köze sem Hagyó Miklóshoz, sem az ő "feltételezett üzleti köreihez".

Juhász Péter gyáva politikusnak nevezte Rogán Antalt,  és kijelentette, hogy a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, V. kerületi polgármester, pártja frakciója mögé bújik, amikor őt rágalmazza, ahelyett, hogy a saját nevében vállalná állításait. Az Együtt-PM V. kerületi polgármesterjelöltje leszögezte, hogy az ilyen "lejárató akciók" nem fogják eltántorítani attól, hogy lerántsa a leplet a kerületi "Fidesz-klán korrupciós ügyeiről".

A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt megelőzően azt írta, hogy Juhász Péter és az Együtt-PM "megint hazudott", sajtóinformációk szerint ugyanis a szövetség V. kerület polgármesterjelöltje - az ellenzéki pártszövetség korábbi állításával szemben - mégis az egykori főpolgármester-helyettes Hagyó Miklós volt üzlet- és munkatársával dolgozik együtt. A kormánypárt a hétfői Magyar Nemzetben megjelent cikkre utalt, amelyben az áll: Juhász Péter birtokukban lévő kampánymenetrendje szerint Hajnal Zsolt, akinek cége érintett volt a Hagyó-ügyben, több kommunikációs feladatnak is felelőse.