Előfizetés

Rendőrt vertek Kunmadarason

Rendőrre támadt négy fiatal Kunmadarason, a bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést és több zúzódásos sérülést szenvedett. A támadók közül hárman már előzetes letartóztatásban vannak, negyedik társukat keresik - közölte Varga Árpád, Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Az ügyészségi vezető tájékoztatása szerint az eset még szeptember 21-én, vasárnap történt. Az egyik, 15 éves gyanúsított kora délután Kunmadarason hosszasan "túráztatta" motorkerékpárját, és a nagy zaj zavarta a környéken élőket. Amikor az utcában lakók a zajt szóvá tették, a fiú hangoskodni kezdett és erősítésként társakat hívott.

Varga Árpád elmondta: az eseményekre felfigyelt egy szabadidejét töltő rendőr is, aki szolgálatba helyezte magát, és intézkedni akart a motoros gyanúsítottal szemben. A fiú ezen annyira felháborodott, hogy a rendőrre támadt. Időközben a helyszínre ért három társa, ők is bekapcsolódtak a bántalmazásba. A földre került sértettet úgy összerugdosták, hogy eltört a rendőr orrcsontja és a teste több helyen összezúzódott.

A Szolnoki Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat büntetőeljárást a fiatalokkal szemben. A három, ismertté vált gyanúsított előzetes letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte, a negyedik elkövető felkutatása még tart.

Ütötte, rugdosta tanárát egy hatodikos

Arcon ütötte és hátba vágta pedagógusát az egyik szegedi általános iskola hatodikos diákja, az ügyben büntetőeljárás indult – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.

Jászai Linda közölte, a rendőrség ügyeletére hétfőn délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy egy hatodik osztályos tanuló testnevelés óra alatt az udvaron cigarettázott. Amikor az oktató el akarta venni a fiútól a cigarettát, ő ellenállt. A tanuló a füstöt a tanárnő arcába fújta, majd többször ököllel arcon, valamint háton ütötte és megrugdosta a pedagógust.

A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a 13 éves diákot tanúként hallgatták ki.

Futárszolgálat vitte házhoz az illegális dohányt

Illegális dohányértékesítő hálózatot leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A HavariaPress úgy tudja, a több száz, átutalással fizető vevőhöz futárszolgálattal szállították ki az árut.

A  nagyhalászi elkövetői kör 2013-tól futárszolgálat segítségével rendszeresen értékesített illegálisan előállított vágott dohányt az ország különböző pontjaira. A hatóságok megvezetésére a csomagok tartalmaként hol könyvet, hol munkaruhát vagy különböző egyéb árukat jelöltek meg, a jellegzetes szagot pedig több réteg csomagolóanyaggal próbálták elfedni.

A nyomozás eddigi adatai szerint a címzetti listán több száz vevő szerepelt, akik a kilónkénti három-ötezer forintos vételárat átutalással egyenlítették ki. A pénzügyi nyomozók az egyik pécsi címzettnél például 44 és fél kilogramm vágott dohányt találtak.
A strukturált hálózaton belül hierarchikusan tagozódtak a dohány biznisz résztvevői. Egyesek a nyers dohány beszerzésével, mások vágással és csomagolással foglalkoztak, míg néhányan magát az értékesítést, tehát csomagok feladását, átvételét bonyolították. A már postázott vágott dohány mennyisége meghaladja a nyolc mázsát, ami után több mint 10 millió forint adót nem fizettek be az államkasszába.

A költségvetési csalás miatt indított nyomozás további feladata a teljes hálózat feltárásán túl a vevői kör feltérképezése. Az illegális forrásból vásárlók ugyanis orgazdaság bűntette miatt felelnek tettükért.