És itt az újabb "nemzeti"

Megkezdi működését a Nemzeti Kommunikációs Hivatal október 10-étől. A cél a kommunikációs kiadások ésszerűsítése és hatékonyabb felügyelete - tájékoztatta a Kormányzati Információs Központ szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a hivatal elsődleges feladata, hogy "összehangolja és ellenőrizze a kormányzat reklámokkal és PR-kommunikációval kapcsolatos közbeszerzéseit egységes és szabályozott célkitűzések alapján". A hivatalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja.

Kifejtették: a hivatal felügyelete alá tartoznak a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és az irányításuk alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek, továbbá azon állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek, amelyek fölött az állam közvetlenül vagy közvetetten meghatározó befolyást képes gyakorolni.

Szerző

Lázár: nyilvánosságra hozzák a Kehi-vizsgálat eredményét

Rövidesen befejeződik a Norvég Alapok ügyében a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata, és annak eredményéről hamarosan tájékoztatják a közvéleményt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva szerdán Makón, egy utcafórumon.

Lázár János szerint nagyon árulkodó, hogy „Magyarországon az elmúlt hét évben minden második európai uniós pályázatra benyújtott pályázat nyert, ami azt jelenti, hogy ötven százalék a pályázati győzelem esélye, a norvég alapos pályázatoknál tizenhárom százalék, azaz csak minden tizedik pályázat nyert”.

Elmondta: olyan civil szervezetek fordultak a kormányhoz, amelyek az Ökotárs által bonyolított pályázatokon vesztettek. 

Ezeknek a szervezeteknek az volt a vélelmük, az Ökotárssal szembeni vádjuk, hogy a pályázatot nem objektív szempontok alapján bírálták el, hanem „szubjektív pályázati manipuláció zajlott”. Egy szűk kör kapta meg a pénzek felosztásának  jogát, és végül a pénzeket is. „Ennek a vizsgálata zajlik jelen pillanatban” - közölte Lázár János.     

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke szerdán arra szólította fel Lázár Jánost, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra az Ökotárs Alapítvány ellen lefolytatott Kehi-vizsgálat eredményét.

Szerző

Új főigazgató a GYEMSZI élén

Ónodi Szűcs Zoltán irányítja szerdától a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

A közlemény szerint az előző főigazgató, Török Krisztina jogviszonyát az emberi erőforrások minisztere megszüntette, tekintettel arra, hogy véglegesen áthelyezték az Országos Egészségfejlesztési Intézet állományába. 

Az új, megbízott, főigazgatónak orvosi végzettsége van, és 2012. február 15. óta a GYEMSZI Észak-alföldi térségi igazgatója - tették hozzá.

Szerző