Csak két győzelem - Kirúgták a Shalke edzőjét

Sajtóhírek szerint kirúgták Jens Kellert, a Schalke 04 labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. 

A szakember 2012 decemberében vette át Huub Stevens helyét a csapatnál, a 43 éves tréner vezetése alatt a Shalke a legutóbbi szezonban harmadik volt, ezzel kivívta a Bajnokok Ligájában való szereplés jogát. A csapat azonban a mostani idényben 10 tétmérkőzésén csak két győzelmet aratott. A bajnokságban pedig csak a 11. helyen áll.

Szerző

Nincs megállás - Focipálya óvodásoknak is

Óvodásoknak készítettek focipályát a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Aranykörte Tagintézményben, a létesítményt - ahogy így a választások környékén szinte mindent - hivatalosan is átadták.   A városban két pályát is átadott át az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány, amelynek alapítója Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója. 

Szakértők szerint óvodáskorban is nagyon fontos a mozgás, a sport,  a mozgáskoordináció javulásával együtt nő a gyerekek önértékelése, fejlődnek a szocializációs és kommunikációs készségeik, sőt a mozgás kihat az intelligencia természetes fejlődésére is. Nem mindegy azonban, hogy milyen életkorban, milyen sportágat és edzésprogramot választunk a gyerekek számára. A nagyon intenzív mozgásformák túl korai űzése, legyen az bármilyen sportág, kedvezőtlenül befolyásolhatja a gyermek testi, illetve izom- és csontvázrendszerének egészséges fejlődését.

A szakemberek 3-4 éves korban leginkább a szimmetrikus mozgásokkal járó sportokat ajánlják, ezek ugyanis egyaránt igénylik mindkét agyfélteke fokozott működését. Lényeges, hogy természetes mozgások legyenek, amelyek nem terhelik egyenetlenül és ezáltal nem deformálják az alkatot, semmiképpen se károsítanak. Kitűnő vá­lasztás ebben az életkorban a síelés és az úszás, pontosabban a vízben való, okosan irányított mozgás, a speciális, játékos gyerektorna, ügyességfejlesztő já­té­kok.

A labdajátékok  javítják a koordinációs és koncentráló képességet; 10 éves életkor elérése után javasolt elkezdeni. A kosárlabda és a kézilabda az ügyesség fejlesztése mellett, növeli a fizikai erőnlétet is.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/7799/mit-sportoljon-a-gyerek

Szerző

Menesztették Vierchowodot

Alighogy elkezdődött a magyar labdarúgó bajnokság, máris új munkahely után kell néznie Pietro Vierchowodnak, az NB I-ben szereplő Honvéd olasz vezetőedzőjének. Az együttest ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck irányítja majd Simon Miklós segítségével.

Az 1982-ben világbajnok Vierchowod júniusban vette át a Honvéd irányítását, de csapat meglehetősen gyengén szerepelt az ő vezetésével a bajnokságban. A kispestiek tíz forduló elteltével a tizedik helyen állnak, három győzelem és egy döntetlen mellett hatszor szenvedtek vereséget. Legutóbb szombaton a címvédő Debrecen otthonában kapott ki 4-0-ra a gárda.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Gyirmót (II.)-Győri ETO
Kisvárda (III.)-Vác (III.)
Csákvár (II.)-Békéscsaba (II.)
Videoton-Diósgyőri
Ajka (II.)-Újpest
Pécs-Debrecen
Honvéd-Ferencváros
Szolnok (II.)-MTK

Lehet, hogy nem az olasz tréner az egyetlen, akinek hamarosan több szabadideje lesz.

A Győri ETO vezetőedzője, Horváth Ferenc pénteken, a Puskás Akadémiától elszenvedett vereség után felajánlotta lemondását, de a tegnap délelőtti edzést még ő tartotta.

A Rába-partiak trénere a hírek szerint tegnap tárgyalt Tarsoly Csaba tulajdonossal, de lapzártánkig nem döntöttek a vezetőedző sorsáról. Tegnap sorsoltak a Magyar Kupában. A bajnoki éllovas Videoton és a harmadik Diósgyőr csatája emelkedik ki a nyolcaddöntők párharcaiból. Emellett még két élvonalbeli összecsapás alakult ki, miután a bajnoki címvédő Debrecen a Pécshez, míg a Ferencváros a Honvédhoz látogat.

A címvédő Újpest ezúttal szerencsés volt, mivel a másodosztályú Ajkát kapta ellenfélül. A sorozat legjobb nyolc csapata között pedig biztosan lesz NB III-as és NB II-es gárda is, előbbi a Kisvárda-Vác, utóbbi pedig a Csákvár-Békéscsaba párharcból kerül majd ki. A Magyar Kupa nyolcaddöntős szakaszában is egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, a forduló hivatalos játéknapja október 29-e lesz.

Szerző
Frissítve: 2014.10.06. 23:09