Soroksári panzió: Hatósági intézkedésre szólít fel az Együtt-PM

Az Együtt-PM a hatóságok intézkedését sürgeti egy soroksári panzióba állandó lakosként bejelentett 1200 ember ügyében, a szövetség szerint ugyanis az eset veszélyezteti a vasárnapi önkormányzati választás tisztaságát.

Szabó Szabolcs, az Együtt-PM színeiben politizáló független országgyűlési képviselő ezt csütörtökön közölte az MTI-vel, jelezve: azt gyanítják, hogy a soroksári motel választási csalás céljait szolgálja.  Nagyjából ezren jelentkeztek be állandó lakosként másfél év alatt egy negyvenágyas soroksári panzióba. 

Szerző

Bírósági elmarasztalás a KLIK-nek

Publikálás dátuma
2014.10.09. 11:51
Illusztráció/Thinkstock
Jogerősen elmarasztalták a Gyöngyöspatai Önkormányzatot és a KLIK-et - írja internetes oldalán az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány. Gyöngyöspatán több mint 50 roma család jövőjét határozta meg a Fővárosi Ítélőtábla, mikor másodfokon is elmarasztalta a Gyöngyöspatai Önkormányzatot és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot. Az Ítélőtábla kimondta, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában jogellenesen különítették el a cigány gyerekeket, akik egyúttal rosszabb minőségű oktatásban is részesültek.

Az alapítvány oldalán publikáltak szerint 2014. október 7-én, kedden, másodfokon lezárult az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) pere a jobbikos többségű önkormányzat, a helyi iskola és azok jogutódja, az állami intézményfenntartó ellen. Az ítélet szerint a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában a roma gyerekeket származásuk alapján jogellenesen különítették el 2004 óta egészen 2012 szeptemberéig, amikor már csak egy első osztály indult. A bíró megállapította, hogy a gyermekek rosszabb minőségű oktatásban részesültek, mint nem roma társaik, ezzel hátrányos megkülönböztetés érte őket. Mindez sérti az egyenlő bánásmódról szóló törvényt.

A CFCF 2011 októberében nyújtott be keresetet Gyöngyöspata önkormányzata és a fenntartásában működő Nekcsei Demeter Általános Iskola ellen a roma gyerekek elkülönítése miatt.

forrás, részletek:cfcf.hu

Szerző

Végre lélegezni! - Elmúlt a parlagfűszezon

Véget ért a 2014-es parlagfűpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint az elmúlt héten a parlagfű pollenje országszerte csak alacsony koncentrációban volt jelen a levegőben (köbméterenként 1-9 darab pollenszemet mértek). Az Alpokalján és a Cserehát térségében pedig már egyáltalán nem észleltek parlagfűpollent a mérőállomásokon. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet a korábban kiadott figyelmeztetési, illetve riasztási fokozatokat visszavonta - írja az ÁNTSZ.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és elérhető: a http://oki.antsz.hu/ címen, valamint a www.facebook.com/tisztiorvos oldalon. A térkép az Ambrosia pollenkoncentrációjának adott hétre jellemző, becsült országos eloszlásáról ad tájékoztatást, míg ennek egészségügyi szempontú megítéléséhez a riasztási kategóriák szín szerinti besorolása szolgál támpontul. Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet, hogy a grafikus ábrázolás egy-egy térség átlagos pollenhelyzetének megítéléséhez ad viszonyítási alapot, azonban egy parlagfüves terület közelében az egészségügyi terhelés többszöröse érheti a szervezetet. Emellett az időjárás szerepe is jelentős: egy csapadékos időszakot követően pollenből is kevesebb van a légtérben.

Szerző