Előfizetés

Orbán sárga csekkel hívja hadba harcostársait

Levelet és csekket küld a napokban a "tisztelt harcostársaknak" Orbán Viktor.  A vasárnapi önkormányzati választásra időzített harcias üzenetet valószínűleg mindenki megkapja, aki valaha támogatta aláírásával (és adataival) például a rezsicsökkentést - írj a propeller.hu.

A levél szerint ismét támogatásra van szükség: egyrészt vasárnap egy ikszre, másrészt pénzre.  A levéllel együtt ugyanis egy csekk is érkezik, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nevére előre kitöltve.

Orbán Viktor levelét itt olvashatja!

Ujhelyi: Baloldali vezetésű települések is megkapják az EU-pénzeket

A következő években Veszprém városa egy baloldali polgármester vezetésével is hozzá fog jutni az európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Ujhelyi István pénteken Veszprémben.

A szocialista EP-képviselő hozzátette: "jól ismerjük az Európai Unióval kötött társulási szerződését Magyarországnak, jól ismerjük az uniós szabályokat, ezért bátran kijelenthetjük, a kormánynak semmi köze az európai uniós forrásokhoz". Kitért arra, hogy Szeged az elmúlt négy évben ellenzéki szocialista polgármesterrel "a legtöbb uniós fejlesztési forrást elnyerő és a városba beépítő" önkormányzat volt. Hozzátette, a kormány - egy május 5-i kormányrendeletben - 21,5 milliárd forintos településfejlesztési uniós forrásról már döntött Veszprém számára.

Ujhelyi István arról is beszámolt, hogy 16 megyében - köztük pénteken Veszprémben az MSZP irodáján - hozott létre EP-képviselői irodát. Molnár Csaba DK-s EP-képviselő megjegyezte, közös veszprémi polgármesterjelöltjük, Katanics Sándor is csatlakozott azokhoz a DK által indított polgármesterjelöltekhez, akik vállalásuk szerint, ha győzni tudnak a választásokon, az önkormányzaton európai uniós tájékoztatási irodákat hoznak létre. Ezeknek kettős feladata lenne: segítsen azoknak a városlakóknak, akiknek Európai Unióval kapcsolatos lehetőségek ügyében információra van szüksége, illetve segítse a helyi kis- és középvállalkozások EU-s forrásokhoz való hozzáférését.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: "Veszprém éppen most elveszít egy rossz politikust Navracsics Tibor személyében, és meg fog nyerni egy jó politikust most vasárnap Katanics Sándor személyében". Az MSZP-DK-Együtt-PM-MLP és egy helyi civil szervezet, a Lokálpatrióták veszprémi polgármesterjelöltje, Katanics Sándor kijelentette, "Veszprém Gizella királyné óta, több mint ezer év óta az unió része, István király az államalapításkor Európával kötött szövetséget. Ennek a szövetségnek ma is fontossága van. Létkérdés ma is: mi Európához akarunk tartozni, Veszprémet uniós pénzekből fejlesztjük."

A "szegényellenes" Kocsis Máté lehet Tarlós utóda

Publikálás dátuma
2014.10.10. 14:23
Kocsis Máté, VIII. kerületi polgármester/Népszava
A Liberálisok nyugtalanítónak tartják, hogy Tarlós István főpolgármester Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes vezetője személyében egy volt MIÉP-tagot nevezett meg lehetséges utódjának.

Erről Bodnár Zoltán, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje beszélt pénteken, a budapesti Deák téren tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus a kormánypárt fővárosi "szegényellenes hadjáratának" vezéregyéniségeként jellemezte Kocsis Mátét, aki szerinte korábban részt vett a hajléktalanság betiltásában és "diszkréten cigányozott" Bayer Zsolt egyik írására reagálva.

Bodnár Zoltán szerint jól mutatja a jobboldal jelenlegi állapotát, hogy Tarlós István utódja egy olyan személy lehet, aki 1999-ben belépett a MIÉP-be.