Laza kézmozdulattal - Már Fodor Gábor is szavazott

Publikálás dátuma
2014.10.12. 18:39
Fodor Gábor szavaz Fotó: Komka Péter
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke a gyöngyösi Jeruzsálem úti bölcsődében kialakított 24. számú szavazókörnél adja le szavazatát. 

Fontos, hogy szerte az országban sok helyen van liberális alternatíva, van liberális jelölt, akire lehet szavazni a "diktatórikus jobboldallal" és a civakodó, "önmagát felszámoló" baloldallal szemben - ezt mondta  a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke, mielőtt leadta szavazatát .

Fodor Gábor szerint pártja még az út elején jár, ezért nem is tudtak mindenütt jelölteket állítani. Arra törekednek azonban, hogy a jövőben mindenütt legyenek választható liberális jelöltek. A pártelnök arra kérte a választókat, hogy menjenek el szavazni, és ahol van liberális jelölt, rá adják a voksukat. Ahol nincs, ott a számukra leginkább meggyőző, demokratikus elkötelezettségű jelöltre szavazzanak - tette hozzá.Szerző

Délután indul a a Feröer-szigetekre a válogatott

Edzéssel töltötte a vasárnap délelőttöt a magyar labdarúgó-válogatott, amely szombaton 1-1-es döntetlent játszott Bukarestben a románok elleni  Európa-bajnoki selejtezőn. A csapat magyar idő szerint 16 órakor indul a Feröer-szigetekre, ahol kedden újabb selejtező vár rá.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi beszámolója szerint a forró hangulatú bukaresti meccset követően a román és a magyar sajtó részéről egyaránt nagy volt az érdeklődés a csapat iránt. Az interjúk után a szállására rendőri kísérettel visszaérkező válogatottat magyar szurkolók egy csoportja várta, amely tapssal fogadta az együttest.

A reggeli után a régi Steaua-stadionban edzett a csapat. Akik nem játszottak a szombati mérkőzésen, meccsterhelés értékű munkát végeztek, akik pedig pályára léptek, regeneráló edzésen vettek részt. Hat játékos az orvosi stábbal és a fizioterapeutával töltötte a délelőttöt kisebb sérülés miatt. Az edzést követő gyors ebéd után pihenőre vonultak a játékosok.

A válogatott magyar idő szerint 16 órakor száll repülőre, hogy megkezdje négy és fél órás útját a Feröer-szigetekre, ahol kedden 20.45 órától játszik Eb-selejtezőt a házigazdákkal - írja az mlsz.hu.

Szerző

Hamilton nyert Szocsiban

Publikálás dátuma
2014.10.12. 16:50
Forrás: Getty Images Vladimir Rys
A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte vasárnapi Forma-1-es Orosz Nagydíjat, így megerősítette éllovas pozícióját. A német istálló ezzel bebiztosította története első vb-címét a csapatok versenyében.

A sorozatban negyedszer diadalmaskodó, 29 éves Hamilton idei kilencedik, pályafutását tekintve pedig 31. futamgyőzelmét aratta.
Mögötte csapattársa, a német Nico Rosberg lett a második, a Williams finn pilótája, Valtteri Bottas pedig a harmadik.
A szocsi téli olimpia központi létesítményei között rendezett viadal a Forma-1 történetének első Orosz Nagydíja volt.

Szerző