Kazincbarcikán megsemmisítenék az eredményeket

Az összes települési szavazókör helyi önkormányzati képviselő- és polgármester-választási eredményének megsemmisítését kéri Kazincbarcika jobbikos polgármesterjelöltje.

Fehérné Téglási Kinga fellebbezési beadványában a területi választási bizottságtól azt kéri, rendeljék el a választás megismételtetését Kazincbarcikán.

Indoklásként azt írta, hogy az önkormányzati választás kampányidőszakában, október 6-án az esti órákban előzetes bejelentés és felszólítás nélkül egy magánszemély a település legfrekventáltabb részeiről - Egressy Béni út, Mátyás király út, Építők útja, kertvárosi rész - eltávolította az előzetes szóbeli egyeztetés alapján és módon kihelyezett kampányplakátokat. A plakátok újbóli elkészítésére és kihelyezésére a kampány hátralévő részében már nem volt lehetőség.

Véleménye szerint ezzel súlyosan akadályozták a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltjének és képviselőjelöltjeinek esélyét a mozgósításra és a választók azonos esélyű tájékoztatására.

A jobbikos polgármesterjelölt elmondása szerint rendőrségi eljárást is kezdeményeztek, emellett többször beadvány és panasz formájában a helyi választási irodának és a helyi választási bizottságnak is jelezték a törvénysértést. Megnevezi az elkövetőt is, aki egy társaság által kibocsátott megbízást mutatott fel a plakátok eltávolítására, és ezzel a nyomozást lezárták. 

A politikus azt mondja, a választási esélyegyenlőség törvényben biztosított elve, és ezek a cselekmények befolyással voltak a választások tisztaságára, illetve végeredményére, ezért kéri az eredmények megsemmisítését.

Fehérné Téglási Kinga - a kompenzációs listáról - egyedüli jobbikos képviselőként került be a kazincbarcikai képviselő-testületbe. A polgármester-választáson Szitka Péter (MSZP-DK-Együtt-PM) a szavazatok 58,91 százalékát szerezte meg, Kondorné Sztojka Ágnes (Fidesz-KDNP) 27,02 százalékot, Fehérné Téglási Kinga 11,63 százalékot kapott.

Szerző

Késnek a hódmezővásárhelyi vonatok

Meghibásodott a biztosítóberendezés Algyő és Szeged között, ezért a hódmezővásárhelyi vonatok 15-20 perces késéssel közlekednek kedd délután - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre ismertetése szerint Szeged-Rókus és Algyő között romlott el a berendezés, a sorompók sem működnek, emiatt lelassult a közlekedés a Szeged-Orosháza-Hódmezővásárhely-Békéscsaba vonal érintett szakaszán.

Szerző

DK: elbocsátások lehetnek a közszférában

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint vagy elbocsátásokra, vagy jelentős bércsökkentésre lehet számítani a köztisztviselői és közalkalmazotti szférában.

Ezt Varju László, az ellenzéki párt színeiben politizáló független országgyűlési képviselő arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy a Fidesz alelnöke, Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában a bankok elszámoltatása mellett a következő időszak másik fontos feladatának a bürokrácia csökkentését nevezte.

Tekintettel arra, hogy a köztisztviselői és közalkalmazotti szférában a bérköltség a legnagyobb, ahhoz, hogy ezermilliárdos tételben lehessen ebből állami bevétel, az több százezer ember esetében jelenthet akár húszszázalékos jövedelemcsökkenést - írta az ellenzéki politikus.

A DK tanulságosnak tartja a Fidesz alelnökének véleményét, mert 2010 óta jelentősen nőtt a bürokrácia, az állami alkalmazottak száma. Az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hozza végre nyilvánosságra "a készülő megszorító csomag" minden részletét - olvasható a közleményben.

Szerző