Többmilliós csempészdohány-fogás egyetlen autóban

Téglás térségében 172 kilogramm vágott dohányt találtak a pénzügyőrök egy teherautóban, a mintegy 2,2 millió forint értékű dohányt és a szállításához használt gépjárművet lefoglalták.

A pénzügyőrök az út Téglást elkerülő szakaszán állították meg, majd vizsgálták át a tehergépkocsit, amelynek a rakteréből - 6 darab fóliával körbetekert, nevekkel és címekkel felcímkézett utazótáskából és bőröndből - fél kilogrammos kiszerelésekben, nejlonzacskóba csomagolva, finomra vágott fogyasztási dohány került elő. 

Az utastérben az ülések alatt további zacskókba csomagolt dohány volt elrejtve. A teljes átvizsgálást követően a gépjárműből és a táskákból 343 csomagban összesen 172 kilogramm vágott dohány került elő. A járművezető azt mondta, hogy a dohányt Nyíregyháza mellett egy kis településen, egy családi háznál vásárolta egy általa ismeretlen személytől. A gépkocsit vezető magyar férfi ellen költségvetési csalás miatt tettek feljelentést.

Szerző

Fegyvert fogott a rendőrökre, úgy próbált szökni

Publikálás dátuma
2014.10.20. 13:42
Illusztráció/Népszava
Vádat emelt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2012 decemberében úgy próbált megszökni egy rendőrautóból, hogy megszerezte az őt előállító járőr fegyverét, és a rendőrökre fogta.

A Pest Megyei Főügyészség szóvivője  a vádiratot ismertetve elmondta: azért kellett előállítani a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben fogva tartott férfit a Nagykátai Rendőrkapitányságra, hogy más ügyben gyanúsítottként kihallgassák. A két nagykátai járőr átvizsgálta a férfi ruházatát, majd kezeit előrebilincselve a rendőrautó jobb hátsó ülésére ültették, bekapcsolták a biztonsági övét, az egyik járőr pedig beült mellé. A férfi, aki már korábban eltervezte a szökést, Mende és Sülysáp között arra panaszkodott, hogy szorítja a bilincs. Amikor a rendőr meglazította a bilincset, a férfi kirántotta belőle a bal kezét, és dulakodni kezdett a rendőrrel, kinyitotta a rendőr oldalán lévő pisztolytokot, és kivette a szolgálati fegyvert. Miközben hadonászott vele, azt kiabálta: nem érdekli semmi, elmegy, mert látni akarja a feleségét és a gyerekét.

Az autót vezető rendőrnő megállt, könnygázzal lefújta a férfit, de ez sem hatott. A dühöngő utas a fegyvert hol az egyik, hol a másik rendőrre fogta, és mivel nem sikerült kiugrania a kocsiból, a rendőrökre célozva meghúzta a ravaszt. A fegyver biztosított állapotban volt, ezért nem sült el. A rendőrautó vezetője ezután három lövést adott le a vádlottra. A férfit súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni, fegyveresen elkövetett erőszak és fogolyszökés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen.

Szerző

Vonattal ütközött egy busz, sokkos állapotban a sérültek

Egy menetrend szerinti csuklós busz egy vonattal ütközött össze hétfőn tíz órakor Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban. A balesetben tizenheten sérültek meg, négyen súlyosan. 

Három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, több sérült sokkos állapotba került. Egyiküket  valószínűleg mentőhelikopter viszi magasabb ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe.   Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg. A vonat a csuklós busz hátuljának ütközött. A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és feszítővágóval megkezdték sérültek kiszabadítását.

Baleset helyszíne Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban, ahol a menetrend szerinti csuklós busz összeütközött a vonattal. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Baleset helyszíne Tatabányán, az Erőmű lakótelepi átjáróban, ahol a menetrend szerinti csuklós busz összeütközött a vonattal. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Mávinform a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy a Vértes Volán járata a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a vonat elé. A vonaton nem sérült meg senki. A mentés és a helyszínelés idejére áll a forgalom a Tatabánya-Környe vasútvonalon, a baleset következtében egy felsővezeték tartó oszlop is kidőlt. A Máv-Start Zrt. vonatpótló buszokat rendelt a balesetet szenvedett vonat utasainak elszállítására, és Tatabánya és Környe között is vonatpótló autóbuszok járnak. Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni órákig.

A buszsofőr sértetlen maradt, de az 56 éves férfi egyelőre nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik". Ezt  a Vértes Volán szóvivője közölte. Elmondta azt is, hogy  a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen. A buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A 20 éves Ikarus buszt  idén akarták leselejtezni.

Szerző