Űrtemetéssel búcsúzott a mama

Publikálás dátuma
2014.10.23. 22:14
Forrás: Thinkstock
Egy amerikai férfi édesanyja az interneten szervezte meg, hogy fia földi maradványait szórják szét mindenütt, ahová életében nem juthatott el - írja a HÍr24.

A négy évvel ezelőtt, húszévesen elhunyt C. J. Twomey hamvait édesanyja a Facebookon toborzott embereknek több száz kis csomagban küldte szét. A segítők vállalták, hogy tengerpartokon, hegyekben és más helyeken szórják szét C. J. földi maradványait. Mind az ötven amerikai tagállamban és a tengeren túl, többek közt Szaúd-Arábiában, Thaiföldön és Dániában is akadtak segítők.

A hamvak egy részét az új-mexikói sivatagból fellőtték a világűrbe. Ennek költségét a család számára a Celestis nevű, különleges kegyeleti szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat állta, amely már több ilyen akciót hajtott végre. A csütörtökön fellőtt rakétán C. J.-ével együtt három tucat ember hamvai utaztak az űrbe.

Szerző

Ukrajna 82 ezer rendőrrel készül a szavazásra

Az ukrán hatóságok minden lehetségest megtesznek a szavazókörök biztonságának védelmében a vasárnap megrendezendő rendkívüli parlamenti választásokon - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön Odesszában.

"Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük az állampolgárok választójogát és biztosítsuk akaratuk szabad kifejezését" - hangsúlyozta az államfő a dél-ukrajnai városban újságíróknak nyilatkozva.

Porosenko közölte, hogy a kelet-ukrajnai harcok övezetében és azok közelében nem a belügyi önkéntes alakulatok fogják a szavazókörök biztonságát szavatolni, hiszen nekik más a feladatuk, hanem összevont rendőri egységek a Nemzeti Gárda és az ukrán fegyveres erők különleges egységeivel megerősítve. 

Az államfő hozzáfűzte, hogy erre az erősítésre szükség van a várható provokációk megakadályozása érdekében. Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő csütörtökön kifejezésre juttatta azon aggodalmát, hogy Oroszország megpróbálja meghiúsítani a parlamenti választásokat. Szavai szerint Moszkva nem hagy fel az ukrajnai helyzet destabilizálásával, és provokációkra lehet számítani a választások napján az orosz fél részéről. 

A Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács is arról számolt be, hogy a választások meghiúsítása érdekében az oroszbarát szeparatisták a Donyec-medencében terrorakciókat és provokációkat terveznek végrehajtani.

Közben Arszen Avakov belügyminiszter bejelentette, hogy a rendvédelmi szervek mintegy 82 ezer tagja - köztük négyezer fő a gyorsreagálású egységekből - fog a biztonságra vigyázni a választás napján.

Szerző

Hitler és Mussolini mosolyoghat ránk kávézás közben?

Publikálás dátuma
2014.10.23. 20:37
Forrás: Keystone/Getty Images
Hitler és Mussolini képmásával díszített kávétejszín-kapszulákkal szolgáltak fel kávét éttermekben és kávéházakban a hét első napjaiban Svájc német ajkú részén - írta az atv.hu a Magyar Távirati Irodára hivatkozva. A fasiszta diktátorok feltűnése a tejszínkapszulákon botrányt okozott a vendégek körében, ezért a forgalmazó szerdán visszavonta a terméket és megszakított minden kapcsolatot a szállítóval.

A botrányt kavaró kávétejszínt a Migros egyik leányvállalata, az Elsa forgalmazta, abból a szupermarketek polcaira nem került. A Migros szóvivője azt mondta az sda svájci hírügynökségnek, hogy a kifogásolt csomagolású kávétejszínt komolyabb ellenőrzés nélkül vették át.

A gyártó, a Karo-Versand GmbH azzal védekezik, hogy a fasiszta vezérek képmása egy gyűjtők számára már két éve elérhető, szivarmárkákról szóló képsorozat részeként, a szivargyűrű dekorációjaként került a tejszínes dobozkák fedőfóliájára.

Peter Wälchli cégfőnök értetlenkedésének adott hangot a "médiafelhajtás" miatt. Szerinte igaz ugyan, hogy Hitler és Mussolini alatt "borzalmas dolgok történtek", de azok is a történelem részét képezik, másfelől napjainkban is történnek borzalmak, Szíriában például embereket fejeznek le.

A nagy svájci konszern, a Migros elfogadhatatlannak nevezte ezt az érvelést és szerda délután bejelentette, hogy azonnali hatállyal megszakít minden kapcsolatot a Karóval. Közben a szállító is bejelentette, hogy nem gyártanak többet a hitleres kávétejszínből.

A két fasiszta diktátor képmása összesen 1200 kávétejszínes kapszulán tűnhetett fel svájci vendéglőkben.

A teljes cikket itt olvashatja.

Szerző