Sávzár az Árpád hídon

Mossák az Árpád hidat a hétvégén, emiatt szombaton és vasárnap is részleges sávlezárásra kell számítani. 

A Fővárosi Közterület-fenntartó közleménye szerint szombaton és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett mossák a hidat. A munkát a híd déli (Budáról-Pestre vezető) oldalán kezdik és az északi (Pestről-Budára vezető) oldalán fejezik be.

Az FKF Zrt. arra kéri a járművezetőket, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Szerző

Alámosta az eső - Útzár a 6-os úton

Egy sávon haladhat a forgalom Pécs határában, a 6-os út 190-es kilométerénél, mert a heves esőzések miatt megcsúszott az út menti rézsű, és emiatt a háromból két sávot le kellett zárni. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint a forgalom a Pécs felé vezető kapaszkodó sávon halad, rendőri irányítással. Az előzetes felmérések alapján a pályaszerkezet nem sérült meg, a szakemberek mindent megtesznek, hogy az út mihamarabb teljes szélességében használható legyen.

Szerző

Rengett a föld Keszthelynél

Kisebb földrengés volt Zala megyében Keszthely közelében, a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései szerint csütörtökön a késő esti órákban a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földmozgás volt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a rengés központját Keszthelytől 24 kilométerre, körülbelül 1 kilométer mélyen határozták meg. 

A földmozgással kapcsolatban a katasztrófavédelemhez nem érkezett lakossági bejelentés.

Szerző