Abalakon dobálták ki a csempészcigit, de hiába

Publikálás dátuma
2014.10.28. 10:36
Forrás: Thinkstock
Több mint ötezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak  a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy százhalombattai és két budapesti illegális cigarettaraktárban.

A NAV pénzügyőrei és revizorai cigarettakereső kutya kíséretében közös ellenőrzést végeztek a rendőrséggel. A kutya Budapesten egy erzsébetvárosi bérház pincéjébe vezette a pénzügyőröket, ahol egy lezárt helyiségben 865 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Eközben a rendőrség munkatársai a bérház környékén igazoltattak egy embert, akinél több csomag magyar adójegy nélküli cigaretta volt. A férfi lakásából további 101 ilyen csomag került elő.

Egy X. kerületi lakásban is ellenőrzést akartak végezni a pénzügyőrök, ám a tulajdonos - miután meglátta a cigarettakereső kutyát - nem engedte be őket. Az épület másik oldalán várakozó pénzügyőr észrevette, hogy a lakó az ablakon keresztül egy bőröndöt és kartondobozokat dobál ki az utcára. Ezekben 849 doboz különféle magyar adójegy nélküli, duty free feliratú belorusz cigaretta volt, amelynek eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni. A megközelítőleg 700 ezer forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű dohánytermék birtoklása miatt a várható bírság több mint 850 ezer forint.

Százhalombattán, egy panelházi lakásban és az ahhoz tartozó tárolóban 3200 csomag különféle magyar adójegy nélküli, részben duty free felirattal ellátott cigarettákat találtak a pénzügyőrök. A külföldi cigaretták eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni, ezért a 2,5 millió forint értékű dohányterméket a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű cigaretta birtoklása miatt a várható bírság több mint 3 millió forint.

A revizorok a fővárosban egy használt mobiltelefonokat árusító gazdálkodónál tartottak ellenőrzést. A kereskedőnek nem volt pénztárgépe, de nyugtaadási és foglalkoztatotti bejelentéssel kapcsolatos hiányosságokat is feltártak. Emellett a bolt átvizsgálásakor kilenc hamisított telefon és más elektronikai eszköz került elő.

A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök az összesen több mint ötezer doboz cigarettát, valamint a hamis elektronikai eszközöket lefoglalták. A magyar adójegy nélküli cigaretták ügyében költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, míg a hamis eszközök miatt iparjogvédelmi jogok megsértése szabálysértés miatt indítottak eljárást.

Szerző

Borztetemet raktak az MSZP-iroda elé (Sokkoló fotók és videó!)

Publikálás dátuma
2014.10.28. 09:10
Forrás: MTI Fotó: Vajda János
Az MSZP miskolci irodája előtt a párt ott parkoló személyautójának szélvédőjére valaki újságból vagy szórólapokból kivágott betűkből keddre virradóra azt a feliratot írta, "Így jár minden ávós!", az iroda ajtaja elé egy megnyúzott borztetemet helyeztek.
Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

A rendőrség körbekerítette a területet, A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Szabó-Berdár Csilla elmondta, hogy az ügyben eljárás indul.

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó: Vajda János

 Nyakó István szocialista politikus videót  is készített. A felvételt csak erős gyomrú olvasóinknak ajánljuk megnézésre.

Rögzítette a biztonsági kamera a történteket
Az MSZP miskolci székháza előtt kedd hajnalban történteket az épület biztonsági kamerája rögzítette, a párt elvárja a rendőrségtől, hogy minél hamarabb kerítse kézre "a brutális állatkínzást elkövető embereket" - írja a szocialista párt miskolci szervezete az MTI-hez is eljuttatott közleményében. A dokumentum szerint "a miskolci MSZP-székház előtti kegyetlen és undorító performansz egyenes következménye a Fidesz évek óta tartó uszító politikájának, az országot a katasztrófa felé sodró hatalomgyakorlásának. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, hogy az ügyben eljárás indul.

 

Szerző
Frissítve: 2014.10.28. 15:18

Végzetes tűz egy családi házban - Két lakó meghalt

Kigyulladt egy kétszintes családi ház Budapest IV. kerületében a Mikszáth Kálmán utcában, a tűzoltók a házban két holttestet találtak. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a 100 négyzetméteres ház tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzoltókat több méter magas lángok fogadták, a födém leszakadt. A tüzet négy vízsugárral kezdték meg körülhatárolni, az oltás kora hajnalban még tartott.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Szerző