Földhöz csapta kisgyerekét a 18 éves apa

Jogerősen ötéves börtönbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla azt a devecseri férfit, aki 2011 februárjában úgy vágta földhöz másfél éves gyermekét, hogy az három nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Zólyomi Csilla tanácsvezető bíró kiemelte: azért hagyták helyben a Veszprémi Törvényszék fél évvel ezelőtt meghozott döntését, mert úgy ítélték meg, helyesen állapították meg első fokon a középmértékkel megegyező büntetést.

Enyhítő körülményként vették figyelembe a tette idején 18. életévét pár hete betöltött vádlott korát, valamint azt, hogy azonnal segítséget hívott, amint észlelte, hogy a kicsi rosszul van, súlyosbítóként pedig azt, hogy a felügyeletére bízott, védekezésre képtelen kicsit bántalmazott.

Szerző

Brutális karambol az 5-ösön - Fotó!

Publikálás dátuma
2014.10.30. 14:05
Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Egy kisteherautó és egy személyautó frontálisan ütközött az 5-ös főúton Alsónémedi térségében csütörtök reggel, egy ember megsérült.

Mindkét járműben csak a sofőr utazott. A nyomdai termékeket szállító teherautó vezetőjének nem lett baja, ám a személyautó sofőrjének az első jelentések szerint kritikus az állapota, a mentők a helyszínen ápolják.

Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 Délutánra befejezték a a baleseti helyszínelést, a teljes útzárt feloldották - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Szerző

Tinilányokat is futtató bűnszervezet bukott le

Svájcba, Németországba, Hollandiába és Belgiumba vittek magyar nőket prostitúció céljából egy bűnszervezet tagjai; a férfiakat október 21-én fogta el a rendőrség.

Miskolcon 2012-ben indult nyomozás az ügyben, hogy bűnözők Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nőket visznek döntően nyugat-európai országokba prostituáltnak.

A rendőrség a svájci hatóságokkal nemzetközi együttműködésben dolgozott a bűnszervezet felderítésén, ennek során fogták el másfél év nyomozás után október 21-én a hat férfit Miskolcon, őket előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság. A hatból négy férfival szemben már folyt büntetőeljárás személy elleni erőszak miatt. 

A nyomozás adatai szerint a férfiak 2012 júliusától szervezték a nők nyugat-európai országokba szállítását, a nők a bűnszervezet tagjainak ellenőrzése alatt bordélynegyedekben prostitúciós tevékenységet végeztek, embertelen körülmények között, akár napi 20 órát is dolgoztak. A bűnszervezet 2014 januárjában kiterjesztette tevékenységét Dubajba is, oda három lány utazott. 

A lányokat futtató férfiak egy nőn havonta 6-7 ezer svájci frankot kerestek, volt olyan nő, aki egyetlen nap alatt 1200 svájci frankot keresett, de a pénz jelentős részét le kellett adnia a kitartóknak. 

Azt, hogy összesen hány nőt vittek külföldre, a rendőrség nem árulta el a nyomozás érdekeire hivatkozva. Mindössze annyit közöltek, több tíz nőről van szó, akik jellemzően aluliskolázott, fiatal felnőttek voltak, de volt közülük egy, aki még fiatalkorúnak számít, mivel 17 éves. A nyomozás adatai szerint a nők többsége tudta, milyen munkára megy. 

A rendőrség több nagy értékű gépkocsit, műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglalt le, és több ingatlant is zár alá vett, összesen 70 millió forint értékben.

Szerző